• Εκτύπωση

Και η Δήμητρα Ιορδανίδου στο Lamia Run Festival - Συνέντευξη στο LamiaReportΜια από τις κορυφαίες ελληνίδες μαραθωνοδρόμους θα πάρει μέρος στον 2ο Νυχτερινό αγώνα της Λαμίας....

Η Δήμητρα Ιορδανίδου μίλησε στο LamiaReport για το Lamia Run Festival, για τις διεθνείς της εμπειρίες, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για την ίδια το τρέξιμο.


Συνέντευξη:


LR: Δήμητρα είσαι μια από τις κορυφαίες αθλήτριες των τελευταίων ετών. Το τρέξιμο τι σου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια?
Εγώ θα έλεγα απλά ότι είμαι ένα κομμάτι του δρομικού παζλ στην Ελλάδα. Κορυφαίοι είμαστε όλοι από τη στιγμή που έχουμε το κουράγιο κάθε μέρα να βάλουμε τα αθλητικά μας και να βγούμε για να κάνουμε το πιο απλό πράγμα για το οποίο γεννήθηκε ο άνθρωπος. Να τρέχει . Το πιο σημαντικό που μου έχει προσφέρει το τρέξιμο είναι σίγουρα ηρεμία. Ψυχική ισορροπία. Τρέχοντας έμαθα να βιώνω τον κόσμο, τα χρώματα του ουρανού, τη φύση γύρω μου, τους ανθρώπους. Τα συναισθήματα γίνονται πιο έντονα και παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Το τρέξιμο μου έχει προσφέρει... ζωή.... Αλλά και εκπλήξεις... πολλές! Μέσα από μια πολύ περίεργη πορεία της ζωής μου και μέσα από το τρέξιμο ανακάλυψα πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε και πόση δύναμη έχουμε ο καθένας μας..

LR: Έχεις ταξιδέψει με τα χρώματα της Ελλάδας σε ξένες χώρες. Πως σε αντιμετωπίζανε?
ΑΠ: Το εισιτήριο που κέρδισα για το μαραθώνιο του Ναγκάνο και της Στοκχόλμης πέρσι ήταν από τα πιο όμορφα δώρα που μπορούσε να μου δώσει το τρέξιμο. Η αντιμετώπιση σε μια Ελληνίδα δρομέα ήταν εντυπωσιακή, κυρίως στην Ιαπωνία. Ο ι άνθρωποι εκεί μας αγκάλιασαν και μας τίμησαν για την παρουσία μας στον αγώνα τους. Ήταν ενδεικτικό ότι μέσα στις ελάχιστες μέρες που ήμαστε εκεί ένιωσα σαν να έχω μια δική μου οικογένεια. Όπως επίσης σίγουρα δεν περιμένεις να ταξιδέψεις τόσα χιλιόμετρα μακρυά και να βρεθείς σε ένα σχολείο με μικρούς Ιάπωνες μαθητές να τραγουδούν το εθνικό ύμνο της Ελλάδας..

Στη Σουηδία αυτό που θυμάμαι έντονα είναι ότι όταν περνούσα μέσα από τους δρόμους της πόλης και φώναζαν την Ελλάδα και το όνομά μου ένιωθα να ξεχνώ την κούραση και να παίρνουν τα πόδια μου και η ψυχή μου δύναμη να συνεχίσουν. Εθνική υπερηφάνεια..Στον τερματισμό αγκάλιασα και φίλησα αθλήτριες από ξένες χώρες, σαν να είναι φίλες μου από καιρό. Μου άρεσε πολύ που αγωνίστηκα έξω και είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ξανακάνω σύντομα.

LR: Οι διοργανώσεις τι έχουν περισσότερο από τις δικές μας
ΑΠ: Αυτό που υπάρχει σίγουρα κοινό είναι η ίδια δίψα από τον κόσμο για συμμετοχή και τρέξιμο. Αν μπορούσα να εντοπίσω κάποια διαφορά είναι σίγουρα ο κόσμος που ήταν στους δρόμους να μας ενθαρρύνει. Ήταν σαν μια μεγάλη γιορτή για την πόλη και όλοι ήταν εκεί για να το βιώσουν ο καθένας από την δική του σκοπιά. Όπως επίσης ήταν υπέροχη και η διαδρομή στην Στοκχόλμη που πολλές στιγμές ένιωσα σαν να κάνω τουρ στην πόλη και όχι αγώνα.

LR: Την διοργάνωση της πόλης της Λαμίας πως την προσεγγίζεις?
ΑΠ: Η διοργάνωση της Λαμίας, όπως και κάθε διοργάνωση που θέλει να σέβεται το δρομέα και την πόλη που την διοργανώνει, νομίζω ότι τελικά αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για έναν δρομέα και την παρέα του να επισκεφθεί τη Λαμία και να ζήσει τους ανθρώπους της και τους ρυθμούς της. Από τον αριθμό των συμμετοχών φαίνεται ότι κάτι πολύ καλό οργανώνεται σε αυτή την πόλη. Το κλίμα έχει αλλάξει πλέον και ο κόσμος βγαίνει από τα σπίτια του για να συμμετέχει είτε για να τρέξει είτε για να βοηθήσει. Αυτά τα στοιχεία της προσπάθειας και της προσφοράς, της συμμετοχής είναι ουσιαστικά και λένε πράγματα και για τους κάτοικους της πόλης.

LR: Μένεις και εργάζεσαι στη Θεσσαλονίκη. Από τον περσινό αγώνα της Λαμίας τι αποκόμισες από αυτά που άκουσες?
ΑΠ: Τα νέα από τον περσινό αγώνα της Λαμίας έφτασαν γρήγορα μέχρι και την Θεσσαλονίκη.! Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι με όσους μιλούσα τις μέρες μετά τον αγώνα μου λέγαν θετικά σχόλια και εντυπώσεις πάρα πολύ καλές. Εμένα μου γεννήθηκε λοιπόν η περιέργεια φέτος να πάρω μέρος στον αγώνα και να δω και η ίδια από κοντά αυτή την μικρή γιορτή του τρεξίματος που διοργανώνεται στην πόλη της Λαμίας. Επίσης θέλω με την παρουσία μου να τιμήσω και τον φίλο μου τον Στέλιο τον Γκέκα σε όλη αυτή του την προσπάθεια αλλά και όλων όσων συμμετέχουν και συνεργάζονται και προσφέρουν για την επιτυχία του αγώνα.

LR: Οι φετινοί σου αγωνιστικοί σου στόχοι ποιοι είναι?
ΑΠ: Σε λίγες μέρες 6 Απριλίου θα τρέξω στον μαραθώνιο Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλα-Θεσσαλονίκη. Είναι ένας μαραθώνιος που δεν έχω τρέξει και για μένα σημαίνει πολλά μια και ξεκινάει δίπλα από το χωριό που μεγάλωσα, Κουφάλια, και καταλήγει στην πόλη που ζω τα τελευταία 15 χρόνια. Εδώ και 4 μήνες κάνω προετοιμασία για τον αγώνα αυτό και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσω να κάνω ένα καλό προσωπικό ρεκόρ.

LR: Φέτος υπάρχουν δυο αγώνες . Γνωρίζουμε ότι ήσουν νικήτρια στο νυχτερινό. Θα έρθεις στη Λαμία?
ΑΠ: Όταν είχα τρέξει στη Θεσσαλονίκη τον πρώτο νυχτερινό μου αγώνα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Για πρώτη φορά περνούσα νύχτα τρέχοντας στους άδειους από αυτοκίνητα δρόμους της Θεσσαλονίκης. Είχε μια πρωτόγνωρη ησυχία που μου άρεσε. Ακουγόταν μόνο η προσπάθεια και οι άνθρωποι. Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να δω και την Λαμία μέσα από τα ίδια μάτια που είδα και την πόλη μου. Ανυπομονώ λοιπόν να τρέξω και εγώ στον νυχτερινό αγώνα!


Μάθε περισσότερα:  www.lamiarunfestival.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB