• Εκτύπωση

Ανοιξη Μουσικής με Ρεσιτάλ του Φώτη Κουτσοθόδωρου - Φωτογραφίες


«Άνοιξη Μουσικής στη πόλη», ένας θεσμός κάθε άνοιξη στην πόλη μας, συνεχίζεται και φέτος από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας.

Οσοι βρέθηκαν την Παρασκευή που μας πέρασε στην Δημοτική Πινακοθήκη, παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ του Φώτη Κουτσοθόδωρου.

Ακόμα πιο όμορφη η βραδιά μιας και το ρεσιτάλ δόθηκε ανάμεσα στα έργα υδατογραφίας της έκθεσης της Κερασίας Τουλιάτου που φιλοξενείτε αυτές τις μέρες στην Πινακοθήκη


Ο Φώτης Κουτσοθόδωρος ξεκίνησε την κιθαριστική του καριέρα στη γενέτειρα του τη Λαμία παίρνοντας δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με καθηγητή τον Δημήτρη Κοντογιάννη. Μετέπειτα φοίτησε κοντά στο Κώστα Κοτσιόλη στο Ωδείο Αθηνών, τους Μ.Jimenez και Μ.Barbera στα ωδεία της Μαδρίτης και Κόρδοβα καθώς επίσης στην ακαδημία Robert Schumann του Düsseldorf στη τάξη του J.Clerch. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου ‘Mozarteum’ του Salzburg(Bachelor,Master of arts) ενώ βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αυστρίας ως ο καλύτερος απόφοιτος της χρονιάς (Wurdigungpreis).

Βραβευμένος με 10 διεθνή βραβεία στους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς κιθάρας στο κόσμο (1ο βραβείο Forum Guitar Wien, 2ο βραβείο Concurso Alhambra Alcoy, 3ο βραβειο Concurso Andres Segovia La Herradura, 2ο βραβείο Concurso “Paco Μarin” Granada, 3ο βραβείο Concurso Andres Segovia Linares, ειδικό βραβείο J. Rodrigo Allesandria, 1ο βραβειο Διαγωνισμός Κιθάρας Βόλου, 1ο Βραβείο Διαγωνισμός Κιθάρας Αρχάνων Κρήτης, 2ο βραβειο Concurso “Leo Browuer” La Havana Cuba, 1ο βραβειο Warkersheim Guitar Competition, 1ο βραβειο Sinaia Guitar Competition) διατηρεί έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα σε συναυλιακό και εκπαιδευτικό επίπεδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις συνεργασίες του ως περιλαμβάνονται θεσμοί όπως το Mέγαρο Mουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Νάξου, το ¨Μικρό Φεστιβάλ¨ Αγ. Στεφάνου, τα πανεπιστήμια Bilkent της Αγκύρας και Bogagigi της Κωνσταντινούπολης, το Φεστιβάλ ¨G.Mertz¨ της Μπρατισλάβα, το Mikulov Guitar Festival, το Iserlohn Guitar Symposium, το Φεστιβάλ Κιθάρας της Τενερίφης μεταξύ άλλων.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στην εκτέλεση του κιθαριστικού ρεπερτορίου με όργανα εποχής.
Είναι καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2021 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB