• Εκτύπωση

Η Μονάδα Τεχνικού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας εκπέμπει S.O.SΣε απόγνωση οι αιμοκαθαιρóμενοι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως ακριβώς πριν ένα χρόνο που οι διοικούντες έψαχναν γιατρούς για να στελεχώσουν την μονάδα, - η οποία είχε μείνει με έναν μόνο γιατρό και ενώ είχαν στείλει εσωτερικό χαρτί στη υπεύθυνη γιατρό για κλείσιμο της μονάδας και μετακίνηση των ασθενών στην πολυκλινική που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε .

Η μοναδική γιατρός μαζί με το νοσηλευτικό προσωπικό κάλυψε τις βάρδιες, μέχρι να παρουσιαστούν οι επικουρικοί γιατροί που είχαν επιλεγεί σύμφωνα με την τότε προκήρυξη (βιαζόντουσαν φαίνεται να την κλείσουν).

Και φτάνουμε σχεδόν ένα χρόνο μετά να ζούμε το ίδιο έργο. Οι επικουρικοί γιατροί τελειώνουν την σύμβαση τους, δεν επιθυμούν την παράτασή τους και αποχωρούν.

Βρισκόμαστε σε λιγότερο από μια εβδομάδα που η μονάδα θα μείνει για άλλη μια φορά με έναν γιατρό για εκατό περίπου αιμοκαθαιρόμενους και τρεις βάρδιες. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα.

Πόσο θα αντέξει και ο ίδιος ο γιατρός αυτές τις συμπεριφορές και την κούραση που σε τελική ανάλυση μπορεί να τον οδηγήσουν και σε ιατρικό λάθος;

Χμ !! μήπως σ’ αυτό αποσκοπούν…συγνώμη σκεπτόμουν φωναχτά.

Οι διοικούντες λοιπόν έχουν προβεί όπως ισχυρίζονται σε δυο προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων επικουρικών ιατρών, αλλά δεν υπάρχει κανείς ενδιαφερόμενος….

Πραγματικά αναρωτιέμαι αν τους τέλειωσαν οι λύσεις, αναρωτιέμαι προς τους διοικούντες , διοικητή – υποδιοικήτρια - διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας ,
δεν είναι υποχρεωμένοι να έχουν εναλλακτική λύση ; ένα σχέδιο β’- σχέδιο γ’ σε τέτοιες περιπτώσεις αφού το έργο το είχαν ξαναζήσει και η λύση που είχαν δώσει ήταν προσωρινή;

Με κάνει να σκέπτομαι ότι είναι το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει αν θα κλείσει η μονάδα τεχνητού νεφρού αφού έχουν και την λύση δίπλα τους.

Αν διοικούσαν εταιρεία σε ιδιωτικό τομέα και τους προέκυπτε ένα σοβαρό πρόβλημα δεν θα έπρεπε να έχουν πολλαπλές λύσεις αποφυγής και τακτοποίησης; Ποια θα ήταν η επόμενη μέρα γι’ αυτούς;. Αλλά εδώ είναι δημόσιο…

Λίγες ημέρες ακόμη για να τελειώσει το πρόγραμμα και οι διοίκηση κωφεύει. Επίσημα καμιά λύση, καμιά ενημέρωση, ούτε στο σύλλογο ούτε και στη μονάδα. Αφήνουν μόνο να διαρρεύσει από δικά τους άτομα ότι φέρνουν γιατρό από άλλο νοσοκομείο και ότι από την παθολογική θα μετακινήσουν παθολόγο γιατρό.

Παθολόγο όπως το ακούσατε χωρίς εξειδίκευση στη νεφρολογία. Θα μάθει, υποστηρίζουν. Πότε, που, πάνω σε ποιον;

Αλήθεια πιστεύουν ότι θα κάνουν τους δικούς μας ανθρώπους πειραματόζωα και ότι θα τους αφήσουμε; Μήπως έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι;. Μήπως αδιαφορούν για την υγεία των ασθενών και το μόνο που τους νοιάζει είναι να μας παρουσιάσουν αυτό σαν λύση και την μοναδική για να απεμπλακούν γιατί γνωρίζουν τις συνέπειες.

Κάποιος πολιτικός άντρας στον οποίον απευθύνθηκαν για να βοηθήσει κι αυτός από την μεριά του να βρεθεί μια λύση ,αφού είπε τα δικά του , δήλωσε μεταξύ των άλλων στο συνομιλητή του "ξέρεις πόσα συμφέροντα κρύβονται από πίσω"…. Αυτό το είπε άραγε για να το μάθουμε; μήπως δεν το γνωρίζαμε ;ή για να μας επιστήσει την προσοχή…

Βοηθήστε, με όποιο τρόπο μπορείτε, να μην κλείσουν την μονάδα, βοηθήστε τους ανθρώπους που υποστήριξαν και υποστηρίζουν την κλινική νεφρού κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες γιατί γίνεται εξαιρετική δουλειά εκεί. Όλοι τους ασκούν λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Όσοι γνωρίζουν ,κατάλαβαν……………

Αναγνώστης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Σχετικά  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Επάνω
Copyright © 2010-2023 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB