Παραλίγο να πλημμυρίσει ο Γοργοπόταμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 09:16 Παραλίγο να πλημμυρίσει ο Γοργοπόταμος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η δυνατή βροχή λίγο έλειψε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου Λαμιέων…

«Φούσκωσε» εντυπωσιακά ο Γοργοπόταμος το απόγευμα της Παρασκευής (10/5) μετά την πολύωρη και συνεχόμενη βροχόπτωση, κυρίως στον ορεινό όγκο και στις περιοχές από τις οποίος πηγάζει ο ζωοδότης για  τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή - και πιο γνωστός -παραπόταμος του Σπερχειού.

Δεν ήταν όμως μόνο η ξαφνική αύξηση της στάθμης του νερού, αλλά τα φερτά υλικά, μεταξύ των οποίων και κορμοί, που έφραξαν την πραγματική κοίτη του ποταμού αλλάζοντας τη ροή του και λίγο έλειψε να βγει στα χωράφια και στους αγροτικούς δρόμους.

Ευτυχώς, με εντολή του Δημάρχου Πανουργιά Παπαϊωάννου, ήταν σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία και τα μηχανήματα έργου από το βράδυ της Πέμπτης στις Δημοτικές Κοινότητες Υπάτης, Λιανοκλαδίου και Γοργοποτάμου και πρόλαβαν τα χειρότερα όπως φαίνεται και από τις εικόνες.

Δείτε βίντεο:

Σε συνεννόηση των δύο αρμόδιων Αντιδημάρχων Αχιλλέα Τζουβάρα και Γιώργου Ζήσιμου, υπήρξε άμεση επέμβαση από τα μηχανήματα, την ώρα που το ποτάμι ήταν έτοιμο να βγει στους δρόμους και να υπερχειλίσουν οι υδραύλακες.

Στην περιοχή έφτασε και κλιμάκιο των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς οι οποίοι ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Είναι όμως άμεση η ανάγκη περαιτέρω επέμβασης τους σε όλο το μήκος του ποταμού, καθώς υπάρχουν σημεία που μπορεί να άντεξαν στον «Ντάνιελ» και τον «Ηλίας», αλλά έχουν «πληγωθεί» σημαντικά και σε ενδεχόμενη νέα σημαντική κακοκαιρία να φέρουν προβλήματα.

Να σημειώσουμε τέλος για το Δήμο Λαμιέων, ότι δημιουργήθηκαν  μικροπροβλήματα και στην περιοχή της Υπάτης με διάφορες καταπτώσεις Βράχων αλλά και εκεί το ήδη υπάρχον προσωπικό του Δήμου επενέβη άμεσα δίνοντας τάχιστα σε κυκλοφορία τα κομμάτια του οδικού δικτύου που είχαν επηρεαστεί.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση