Σαρακιώτης: «Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 18:13 Σαρακιώτης: «Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα»

«Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, τις υποκλίσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη στον Τούρκο Πρόεδρο…»

Από τις υποκλίσεις Γεροπετρίτη στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, μέχρι τις προκλήσεις των γειτόνων με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί και τη συμφωνία των Πρεσπών που άλλοτς οι βουλευτές της ΝΔ αποδοκίμαζαν, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Αρχικά ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τις υποκλίσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη στον Τούρκο Πρόεδρο από το αεροδρόμιο μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο, κάτι το οποίο δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν από κανένα Πρωθυπουργό και κανένα Υπουργό Εξωτερικών. Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Οφείλουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα και οφείλουμε να μιλάμε με την Τουρκία. Το θέμα είναι τι λέμε. Η Αγία Σοφία, το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μετατράπηκε πριν 4 χρόνια σε τζαμί από τον Ερντογάν. Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ότι είναι “καλές οι σχέσεις” μετά από μια τέτοια ενέργεια; Ποιες ήταν οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού για την ανάδειξη του ζητήματος; Το θεωρεί δευτερεύον ζήτημα για την πατρίδα μας; Ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντήσει από τότε πολλές φορές τον Τούρκο Πρόεδρο και έχει αποφύγει να διεθνοποιήσει την προκλητική στάση της Τουρκίας».

Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το 2019 επιβλήθηκαν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη, για παραβιάσεις δικαιωμάτων της Κύπρου. Εν συνεχεία, ήρθε η Ν.Δ. και ο κ. Βαρβιτσιώτης, τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, μας έλεγε ότι “δε θα εφαρμόσουμε τις κυρώσεις προς την Τουρκία – δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης”».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η ελληνική διπλωματία, μέχρι το 2019, προχώρησε σε μια μεγάλη συμφωνία, αυτή των Πρεσπών. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. έβγαιναν στους δρόμους και σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον έβγαιναν για να πανηγυρίσουν για τη συμφωνία! Ο κ. Κυρανάκης, τότε Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., υποσχόταν στους πολίτες ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα πήγαινε στη Γερμανία και στις Η.Π.Α. για να συγκρουστεί με στόχο την κατάργηση της Συμφωνίας” Τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία, τι θα κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ν.Δ.; Ακούσαμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Μαρινάκη να υποστηρίζει ότι “πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών”. Τώρα έγινε “καλή” η συμφωνία

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα στην Αθήνα υπογραμμίζοντας: «Όταν είσαι απλά παρατηρητής και ακολουθείς μια “εξωτερική πολιτική του κατευνασμού”, όπως και ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ., αποδέχεσαι τα γεγονότα ως έχουν. Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ήταν στην Κυβέρνηση, θα είχε διεθνοποιήσει τα ζητήματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία με στόχο την προστασία του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση