Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια μέρα μεσημέρι (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 08:14 Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε πρόβατα κοντά στα σπίτια μέρα μεσημέρι (ΦΩΤΟ)

Μετά τα αγριογούρουνα και τα ζαρκάδια, ένα ακόμη άγριο ζώο φτάνει στον αστικό ιστό…

Απρόσμενη επίθεση από λύκο, δέχτηκε λίγο πριν τις 12:00’ το μεσημέρι της Τρίτης (14/5) κοπάδι από πρόβατα που έβοσκε μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια στη συνοικία των «Δημοσιουπαλληλικών» στη Λαμία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο LamiaReport ο βοσκός του μικρού κοπαδιού, ένας μαύρος λύκος άρπαξε ένα από τα πρόβατα και πριν προλάβει να αντιδράσει, του είχε καταφέρει θανατηφόρο δάγκωμα στο λαιμό (οι εικόνες είναι σκληρές και προτιμήσαμε να μην τις δημοσιεύσουμε).

Μόλις συνήρθε από την αρχικό σοκ ο άνθρωπος προκαλώντας τη φυγή του λύκου, έσπευσε να καταμετρήσει τα ζώα του από τα οποία διαπιστώθηκε ότι λείπει ακόμη ένα. Μάλιστα αν δε βρεθεί το συγκεκριμένο πρόβατο και να αποδειχτεί ότι έχει πέσει θύμα επίθεσης από λύκο, ο άνθρωπος δε θα μπορέσει να αποζημιωθεί μόνο για το άλλο!

Η εμφάνιση των λύκων ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές πέριξ αστικών κέντρων, έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στην περιοχή μας, ωστόσο τόσο κοντά στην πόλη, σε σημεία που υπάρχει και ανθρώπινη κίνηση, είναι η πρώτη φορά και μάλιστα μέρα μεσημέρι!

Πέρα από τις ζημιές που προκαλεί στο ζωικό κεφάλαιο, με καταγεγραμμένο περιστατικό 250 μέτρα από τα σπίτια, εκφράζονται φόβοι μην επιτεθεί ακόμη και σε άνθρωπο!

Το σημείο της επίθεσης απέχει επίσης μόλις 500 μέτρα από τα μονοπάτια του Προφήτη Ηλία, όπου καθημερινά διέρχονται περιπατητές αλλά και δρομείς για την προπόνησή τους.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα και με όσα έχει καταγράψει κατά καιρούς το LamiaReport, υπήρχε φόβος από τα δεκάδες αγριογούρουνα, που έφταναν ακόμη και μέχρι τον Άγιο Λουκά αναζητώντας τροφή. Τώρα όμως μιλάμε για ένα σαφώς πιο επικίνδυνο ζώο που βρίσκεται ψηλότερα στην τροφική αλυσίδα και ενστικτωδώς θα αναζητήσει τροφή στην περιοχή που βρίσκεται.

Δε γνωρίζουμε αν η εμφάνισή του σχετίζεται με την αύξηση των αγριογούρουνων πέριξ της πόλης ή ακόμη και των ζαρκαδιών που επίσης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, έχοντας προκαλέσει μάλιστα και τροχαία ατυχήματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση