Μια μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 16:02 Μια μεγάλη γιορτή για το Περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στη Θήβα

Ο Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας (Φο.Δ.Σ.Α) σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) και το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας – «Κάδμειο» διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία σήμερα, 14 Μαΐου 2024 στην Κεντρική πλατεία της Θήβας και κατά μήκος της οδού Επαμεινώνδα, ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Δεκάδες μαθητές από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο & Εργαστηριακό Κέντρο Θήβας, το 3ο Γενικό Λύκειο, το 4ο Γυμνάσιο Θήβας – «Ηράκλειο», το 5ο Γυμνάσιο Θήβας – «Πελοπίδειο» καθώς επίσης και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καπαρελλίου Βοιωτίας «Χρήστος Παπαθανασίου» συμμετείχαν ενεργά στις δράσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Κατά μήκος της οδού Επαμεινώνδα είχαν στηθεί διάφορα διαδραστικά παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές των σχολείων και να ενημερωθούν για τη διαλογή των απορριμμάτων με τρόπο ευχάριστο, διασκεδαστικό και εύληπτο.

Το πρόγραμμα των δράσεων διαδέχθηκε συναυλία που έλαβε χώρα στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας με θέμα την ανακύκλωση από το μουσικό σχήμα του Αλέξανδρου Χρηστίδη «Voyage Jazz Group» που τόνωσε το κέντρο της πόλης τραβώντας τα βλέμματα των διερχομένων!

Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι

«όλοι μας είτε στο πλαίσιο των επίσημων θεσμοθετημένων φορέων είτε ως απλοί πολίτες οφείλουμε να προωθούμε αντίστοιχες δράσεις που ενισχύουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση και μας παιδαγωγούν οικολογικά. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, ένα σπίτι που δεν μας ανήκει και που θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας, γι’ αυτό οφείλουμε να το σεβόμαστε!».

Η εν λόγω περιβαλλοντική δράση δεν είναι παρά η αφορμή , ένα μέρος μόνο της γενικότερης μέριμνάς μας για ενημέρωση, εκπαίδευση και ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών!

Φροντίζω το περιβάλλον σημαίνει σέβομαι τη ΖΩΗ!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση