Αίτηση Ακύρωσης της Άδειας Παραγωγής του ΑΣΠΗΕ στη θέση "ΛΥΚΟΜΝΗΜΑΤΑ - ΡΕΛΙΑ - ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 19:13 Αίτηση Ακύρωσης της Άδειας Παραγωγής του ΑΣΠΗΕ στη θέση "ΛΥΚΟΜΝΗΜΑΤΑ - ΡΕΛΙΑ - ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ"

Τι αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης Πολιτών για τα Αιολικά στις ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων…

Πενήντα κάτοικοι και φορείς της περιοχής των Δημοτικών Ενοτήτων Φουρνά, Κτημενίων, Ρεντίνας και Μενελαίδας κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών Αίτηση Ακύρωσης της Άδειας Παραγωγής, που έχει εκδώσει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) στην εταιρεία WPD ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 3 ΜΙΚΕ για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 25 ανεμογεννητριών  στη θέση «Λυκομνήματα – Ρέλια – Ταμπούρια».

Η θέση είναι στην κορυφογραμμή από τον Αη-Λιά Βελουχίου (Αγίας Τριάδας – Νεοχωρίου) έως το Ζαχαράκι, στα σύνορα Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Καρδίτσας. Η αρχική Αίτηση Ακύρωσης απορρίφθηκε σιωπηρά από την ΡΑΑΕΥ.

Η ανακοίνωση της Συντονιστικής προσθέτει:

«Είναι γνωστό πως αναφερόμαστε σε ένα συνολικό σχέδιο εγκατάστασης 83 ανεμογεννητριών, σε πρώτη φάση, στο πανέμορφο ελατόδασος του Φουρνά από τις παρυφές του Βελουχίου έως τον Κόμπολο, την Βουλγάρα και το Καπροβούνι. Η εμπειρία και από άλλες περιοχές λέει πως, αν ξεκινήσουν, δεν θα σταματήσουν. Προβλέπεται επίσης όλες αυτές να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν με τις άλλες εκατό περίπου ανεμογεννήτριες, που μεθοδεύεται να εγκατασταθούν από το Πικροβούνι του Βελουχιού έως τα Βορειοδυτικά Βαρδούσια και την Οξιά. Έχουν κοινή διαδρομή μεταφοράς, από τον Ε65 - Λουτρά Σμοκόβου – Ρεντίνα – Βρύση Ζαχαράκη – Σερμιντζέλι – Αηλιάς κλπ και ανοίγοντας τεράστιους δρόμους θα μοιράζουν ανεμογεννήτριες δεξιά και αριστερά ισοπεδώνοντας την κορυφογραμμή και το ελατόδασος.

Η εγκατάσταση αυτών των αιολικών σταθμών με τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, προβλέπεται να αλλάξει εντελώς τον χαρακτήρα όλης της περιοχής, καθιστώντας την βιομηχανική περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Καλούμε τους κατοίκους, τις κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Συλλόγους των Απανταχού των χωριών να πάρουν θέση και να συζητήσουν το θέμα στις Συνελεύσεις των Κατοίκων του καλοκαιριού. Να ακουστεί η φωνή της λογικής και της ήπιας βιώσιμης προοπτικής της περιοχής. Και να μην ξεχνάμε ότι η Ευρυτανία έχει χαρακτηριστεί στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο (ΠΧΠ) Στερεάς ως "Περιφερειακό Πάρκο Ορεινής Αμιγούς Φύσης και Ορεινής Μεσογειακής Παραδοσιακής Κληρονομιάς"!»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση