Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Διευκρινίσεις Τσακλόγλου για το νέο καθεστώς και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 19:51 Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Διευκρινίσεις Τσακλόγλου για το νέο καθεστώς και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Για παράγοντες που θα συμπεριληφθούν στην αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μίλησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Η αναπροσαρμογή αυτών των ορίων θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα του δημογραφικού το 2026, είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε τις προβλέψεις που μας δίνει η ΕΛΣΤΑΤ για το δημογραφικό. Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή δεν έχει δικά της στοιχεία». Όπως είπε, η αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας θα γίνεται από εδώ και στο εξής ανά τριετία, δηλαδή η μια θα γίνει μεταξύ του τέλους του 2026 με αρχές 2027 και μετά η επόμενη θα γίνει μεταξύ 2029 με 2030.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν όποιες αλλαγές γίνουν στην αναπροσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα αφορούν και αυτούς αυτούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. «Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η νομοθεσία», απάντησε και πρόσθεσε πως «ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη η νομοθεσία είναι τέτοιος που λέει ότι εξετάζω ανά τριετία.

Μέσα σε μια 3 τριετία δεν βλέπει κανείς  δραματικές αλλαγές. Δηλαδή μπορεί να είναι ένα πράγμα που μπορεί να είναι για λίγους μήνες. Αλλά εν πάση περιπτώσει δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό. Επαναλαμβάνω το 2027 θα το δούμε».

Γιατί εξαιρούνται οι χήρες από το βελτιωμένο καθεστώς των εργαζόμενων συνταξιούχων
Επίσης ρωτήθηκε  για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν οι χήρες από το βελτιωμένο καθεστώς των εργαζόμενων συνταξιούχων. «Αυτό που λέμε είναι να εργάζεσαι εξ’ ιδίου  δικαιώματος», απάντησε και πρόσθεσε πως μια «χήρα δεν εργαζόταν προηγουμένως. Εάν εργαζόταν θα εργαζόταν για τον δικό της. Εάν όμως η χήρα φτάσει στο σημείο να τελειώσει ο εργασιακός της βίος και θελήσει να συνεχίσει, τότε εκεί ισχύουν και για αυτήν αυτά τα μέτρα (σ.σ. των εργαζόμενων συνταξιούχων)».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση