Λαμία: Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 18:44 Λαμία: Εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής  Σταδιοδρομίας…

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαμίας, διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης  Προγραμμάτων, την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 09.00  π. μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας.

Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων, την ανταλλαγή και τον εμπλουτισμό ιδεών και μεθόδων υλοποίησης των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας Κωνσταντίνο Σπαλιώρα, οι μαθητικές ομάδες,  θα παρουσιάσουν τα προγράμματα  που υλοποίησαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, συνδυάζοντας ποικιλία εκφράσεων και εκπαιδευτικών εργαλείων.

«Το δημόσιο σχολείο δεν βασίζεται μόνο στη γνώση αλλά και στη φιλοσοφία και μεθοδολογία των Προγραμμάτων που προάγουν τις αρχές της Δημοκρατίας και της Ισότητας, βοηθώντας στην πρόληψη και τη διαχείριση προβλημάτων στη σχολική κοινότητα», σημειώνει ο κ. Σπαλιώρας και συνεχίζει:

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η Αγωγή Υγείας, στοχεύουν στη δημιουργία υγιών ατόμων με περιβαλλοντική συνείδηση,  τα Πολιτιστικά προγράμματα,  στην καλλιέργεια της αισθητικής, τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού μας και αυτά του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, βοηθούν τα παιδιά  να συνειδητοποιήσουν τις κλίσεις τους, να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους,  ώστε να μπορούν τα ίδια να διαχειρίζονται τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης».

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση