Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024 07:51 Το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Από 20 μέχρι 26 Μαΐου…

Η Ιερά Μητρόπολη ανακοίνωσε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, για αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα 20 μέχρι Κυριακή 26 Μαΐου 2024. Μια εβδομάδα που περιλαμβάνει επίσης πολλές συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα, υποψήφιους ευρωβουλευτές, αλλά και με καθηγητές θεολόγους και εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, όπως και με πολίτες.

Αυτή η εβδομάδα περιλαμβάνει και την ιερά παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αναλυτικά:

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νέας Βράχας Λαμίας.

Εν συνεχεία Αγιασμός των Θυρανοιξίων του ιστορικού Ιερού Παρεκκλησίου της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

12:00 μ.μ. - 16:30 μ.μ.: Ακροάσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών από διάφορους πολιτικούς σχηματισμούς.

17:00 μ.μ.: Επίσκεψη της Υποδιοικήτριας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) κας Ιωάννας Χορμόβα.

19:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Περιβόλι Δομοκού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

13:00 μ.μ.: Αρχιερατικός Αγιασμός επί τη ενάρξει της περιόδου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία του Κατασκηνωτικού Κέντρου στο Καινούργιο Λοκρίδος.

20:00 μ.μ.: Ικετήριος δέησις υπέρ Κλήρου και Λαού της περιοχής Ταλαντίου και Λοκρίδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

Θα ακολουθήσει Χορευτικό Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή των Χορευτικών Τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλεσίνας, του Χορευτικού Τμήματος του Συλλόγου Γυναικών Λιβανατών. «Η Πύρρα», του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Καλυβών Λαμίας. Τα χορευτικά θα πλαισιώσει η Δημοτική Χορωδία Γυναικών Μαλεσίνας .

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Επισκοπική Διακονία στο προσωρινό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Καινούργιο Λοκρίδος.

17:30 μ.μ.: Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος».

21:30 μ.μ.:  Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία και Κτιτορικό Μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος του Συλλόγου Αμπελουργών Ν. Φθιώτιδος στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας, για την ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 

09:00 π.μ.: Συνάντηση με καθηγητές θεολόγους και εκπαιδευτικούς και άλλων ειδικοτήτων της περιοχής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

13:30 μ.μ.: Εγκαίνια των εγκαταστάσεων της καλλιεργητικής μονάδος «Plankton First» στη Σκάρφεια Φθιώτιδος.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

10:00 π.μ. : Ακροάσεις στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (κατόπιν προσυνεννοήσεως  με το Ιδιαίτερο Γραφείο).

20:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

22:00 μ.μ.: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που θα λάβουν μέρος στις επικείμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

09:30 π.μ.: Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση στο Κοιμητήριο Λιβανατών.

12:00 μ.μ.: Πολυαρχιερατικά Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στην Κάτω Τιθορέα.

19:00 μ.μ.: Επετειακή τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Άμφισσας.

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άμφισσας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

17:00 μ.μ.:  «Open Day στο ανοικτό Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ‘’Γερμανός ο Μελωδός‘’».

Εκδήλωση γνωριμίας, που διοργανώνει το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Δ.Α.Π. «Άγιος Εφραίμ».

(Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη, Λαμία)

20:00 μ.μ.: «Μαυροθάλασσα κυρά μου».

Αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

(Μ. Αλεξάνδρου και Αγράφων, Ν. Άμπλιανη, Λαμία)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση