Η Θεσσαλονίκη ανοίγει σήμερα την αυλαία του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024 17:42 Η Θεσσαλονίκη ανοίγει σήμερα την αυλαία του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024!

Μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή παρουσίαση των 20 ομάδων και των 120 αθλητών που συμμετέχουν στον φετινό ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, στην πολύ όμορφη τελετή στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου, ήρθε η ώρα για την αγωνιστική δράση! Ας δούμε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ατομική χρονομέτρηση, αλλά και αγώνα μαζικής εκκίνησης, αφού το πρώτο ετάπ είναι χωρισμένο σε δυο σκέλη.

Ημι-ετάπ 1Α (Θεσσαλονίκη - Θεσσαλονίκη, 6 χλμ)

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα ξεκινήσει με την ατομική χρονομέτρηση, μήκους 6 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθεί στην παραλία της Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης την πλατεία Λευκού Πύργου, ενδιάμεσο πέρασμα/αναστροφή στο Μέγαρο Μουσικής και τερματισμό στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σε μια απόλυτα επίπεδη διαδρομή, οι 120 ποδηλάτες θα έχουν μοναδικό τους αντίπαλο το χρονόμετρο και "σύμμαχό" τους την ταχύτητα.

Ο πρώτος αθλητής θα φύγει από τη ράμπα εκκίνησης στις 9:30 το πρωί, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους με διαφορά ενός λεπτού ο ένας από τον άλλο. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους - όπου θα έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες χρονικές διαφορές στη γενική κατάταξη - θα γίνει η απονομή στον νικητή (που θα φορέσει και την πρώτη γαλάζια φανέλα) και τους πρωτοπόρους των επιμέρους κατατάξεων και βαθμολογιών.

Σημεία ενδιαφέροντος

χλμ 0: Εκκίνηση / Θεσσαλονίκη
χλμ 6: Τερματισμός / Θεσσαλονίκη

Ημι-ετάπ 1Β (Θεσσαλονίκη - Παραλία Κατερίνης, 92.46 χλμ)

Λίγες ώρες μετά το τέλος του χρονομέτρου, οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν εκ νέου στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου, από όπου στις 15:30 θα ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος της πρώτης αγωνιστικής ημέρας, το ημι-ετάπ μήκους 92.46 χιλιομέτρων, που θα τους οδηγήσει από τη Θεσσαλονίκη στην Παραλία Κατερίνης.

Το πελοτόν θα πραγματοποιήσει ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο, για να βγει από τον Νομό Θεσσαλονίκης, να περάσει για λίγο από τον Νομό Ημαθίας όπου είναι τοποθετημένο το ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (Αλεξάνδρεια, χλμ 42) και να εισέλθει στον Νομό Πιερίας. Με κατεύθυνση πλέον προς τον νότο, οι αθλητές, αφού πρώτα ανέβουν το πρώτο σπριντ ανάβασης της φετινής διοργάνωσης (Παλαιό Ελευθεροχώρι, χλμ 69.3), θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή - πιθανότατα σε ένα μαζικό σπριντ - στην Παραλία Κατερίνης.

Σημεία ενδιαφέροντος

χλμ 0: Εκκίνηση / Θεσσαλονίκη
χλμ 42: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Αλεξάνδρεια
χλμ 69,3: Σπριντ ανάβασης 1 - Κατ. 3 / Παλαιό Ελευθεροχώρι
χλμ 92,46: Τερματισμός / Παραλία Κατερίνης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση