ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Μαγικές εικόνες σε ολόκληρο τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 17:31 ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος: Μαγικές εικόνες σε ολόκληρο τον κόσμο

Το ειδυλλιακό τοπίο της αθηναϊκής Ριβιέρας και οι εκπληκτικές εικόνες από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο κατά τη διάρκεια του πέμπτου και τελευταίου ετάπ του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, που ανέδειξε νικητή της ημέρας τον Μπάρτος Ρούντικ της ATT Investments, αλλά θριαμβευτή του πενθήμερου αγώνα τον Αυστριακό Ρικάρντο Τσόιντλ της Team Felt Felbermayr.

Το φινάλε του αγώνα, ακριβώς έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον τόπο όπου αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν συγκλονιστικό και αποτέλεσε την κορύφωση ενός Γύρου που έφτασε σε πολύ υψηλά οργανωτικά στάνταρ και πρόσφερε εκπληκτικό θέαμα.

Την εκκίνηση είχε δώσει νωρίς το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ο κ. Βρούτσης ήταν παρών και στο εντυπωσιακό σιρκουι των 10 γύρων, και στον τερματισμό, μαζί με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βασίλη Σπανάκη και με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα απένειμαν και τις φανέλες στους νικητές. Εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν η Βούλα Κοζομπόλη.

Στο τελικό σπριντ, ένα μεγάλο γκρουπ αθλητών διεκδίκησε την νίκη, με τον πολύ δυνατό στα πόδια Μπάρτος Ρούντικ να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κρατά ταυτόχρονα στην κατοχή του και τη φανέλα των πόντων. Τον Πολωνό ακολούθησαν ο Λούκα Κολνάγκι της VF Group – Bardiani CSF – Faizanè και ο Ατίλιο Βιβιάνι της Team Corratec – Vini Fantini. Δυνατό σπριντ και από τους Έλληνες, τον Γιώργο Μπούγλα που πήρε μέρος στο Γύρο με τα χρώματα της Burgos – BH και τον Νικηφόρο Αρβανίτου της εθνικής ομάδας, οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη και έβδομη θέση αντίστοιχα.

Όπως αναμενόταν, η γαλάζια φανέλα έμεινε μια και καλή στον περιχαρή Ρικάρντο Τσόιντλ, που αποδείχτηκε ο περισσότερο ανθεκτικός στη δοκιμασία των βουνών της Ευρυτανίας, μέχρι τα 1.858 μέτρα στο Βελούχι. Κερδίζοντας αυτό το τρίτο βασιλικό ετάπ και με τη πολύτιμη συνεργασία των ομόσταβλών του στην Team Felt Felbermayr αναδείχτηκε σε μεγάλο νικητή του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024.

Τη φανέλα του, αυτή του καλύτερου νέου αθλητή, προστάτευσε και ο Τσέχος Τόμας Πρίνταλ της Elkov – Kasper, ενώ κι αυτή των βουνών έμεινε στην κατοχή του Άντον Σίφερ της της Bike Aid.

 
Το φιλμ του αγώνα

Όπως αναμενόταν, ο αγώνας των 132,54 χλμ από την Ακρόπολη στο Παναθηναϊκό Στάδιο μέσω της παραλιακής ζώνης, ξεκίνησε με πολλαπλές επιθέσεις.

Το πρώτο σπριντ ευθείας κέρδισε ο Ολλανδός Φίλιπ Χάινεν της Parkhotel Valkenburg και λίγο μετά σχηματίστηκε το πρώτο γκρουπ από τους Τόμας Μπουτζίνσκι (Mazowsze Serce Polski), Τάιλερ Χάνεϊ (Saint Piran), Άλεξ Βαντενμπούλκε (Tarteletto – Isorex), Νίκολας Σέσλερ (Victoria Sports Pro Cycling Team) και Ρεντ Γουόλτερς (XSpeed United).

Αυτοί ήταν που πάλεψαν για τους πόντους στο δεύτερο σπριντ ευθείας και το μοναδικό της ανάβασης λίγο πριν ξεκινήσει το σιρκουΐ των δέκα γύρων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σέσλερ κέρδισε το δεύτερο σπριντ και ο Βαντενμπλούκε της ανάβασης. Η εξέλιξη αυτή αφενός «απένειμε» τη φανέλα των βουνών στον Γερμανό Άντον Σίφερ της της Bike Aid αφετέρου άφησε ορθάνοιχτη τη μάχη για τη φανέλα των πόντων μέχρι τη γραμμή του τερματισμού.

Στο σιρκουΐ μήκους 6.6 χλμ οι ταχύτητες ήταν μεγάλες, ξεπερνώντας κατά διαστήματα ακόμα και τα 50 χλμ/ώρα. Στους πέντε αποσπασμένους ενσωματώθηκε και ο Ισπανός Άμπελ Μπάλντερστοουν της Caja Rural – Seguros RGA, αλλά γύρο με γύρο το πελοτόν πλησίαζε όλο και πιο κοντά. Με δύο γύρους να απομένουν, η παράσταση των αποσπασμένων έλαβε τέλος.

Ο Μάριο Απαρίθιο της Burgos – BH έκανε μια προσπάθεια να ξεφύγει μια στροφή πριν από το φινάλε, που αποδείχτηκε μάταιη. Στο τελικό σπριντ, ο Μπάρτος Ρούντικ με πολλές δυνάμεις στα τελευταία μέτρα ξεπέρασε τον προπορευόμενο Λούκα Κολνάγκι κέρδισε το ετάπ και ταυτόχρονα κράτησε και τη φανέλα των πόντων. Ο θριαμβευτής του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024, όμως, ήταν ο Ρικάρντο Τσόιντλ.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ρικάρντο Τσόιντλ (Νικητής Γύρου): «Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κέρδισα τη γενική κατάταξη ενός αγώνα, νομίζω ότι είναι πριν από πέντε χρόνια. Ήταν πραγματικά μια τέλεια εβδομάδα. Το τρίτο ετάπ στα βουνά μού ταίριαζε καλά, αλλά εξέπληξα ακόμα και τον εαυτό μου με το πόσο καλός ήμουν εκείνη τη μέρα.

Το χειριστήκαμε έξυπνα τις τελευταίες δύο μέρες, γιατί από τις ανταγωνιστικές ομάδες έλειπαν ποδηλάτες λόγω τραυματισμών. Τα καταφέραμε αρκετά καλά. Το τελευταίο ετάπ ήταν πολύ όμορφο, ο καιρός καλός και μπορούσες πραγματικά να το απολαύσεις. Είχαμε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι τώρα, αλλά μας έλειπε μια νίκη και πήραμε τρεις αυτήν την εβδομάδα, οπότε πιστεύω ότι το αποτέλεσμα μας κάνει χαρούμενους. Τώρα, πάμε στην παραλία να ξεκουραστούμε».

Μπάρτος Ρούντικ (Νικητής 5ου ετάπ και φανέλας πόντων): «Μετά την τέταρτη μέρα, το σχέδιο ήταν φυσικά να υπερασπιστούμε τη φανέλα των πόντων, αλλά είχαμε πολύ καλό κίνητρο για να κερδίσουμε το ετάπ και το καταφέραμε. Το ετάπ ήταν κάπως δύσκολο, πολύ γρήγορο, οι δρόμοι καλοί και μου άρεσε πραγματικά. Η ομάδα μας ήταν σε εγρήγορση και με μετέφερε σε όλο το ετάπ μέχρι τον τερματισμό. Έκαναν πολύ καλή δουλειά και κυριάρχησαν στη διαδρομή.

Σίγουρα, θα θυμάμαι την ωραία ατμόσφαιρα, τους ανθρώπους εδώ στη γραμμή τερματισμού και στη γραμμή εκκίνησης στην Ακρόπολη και τα όμορφα τοπία της Ελλάδας».

Άντον Σίφερ (Νικητής φανέλας βουνών): «Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα είχαμε μόνο ένα σπριντ ανάβασης, οπότε έπρεπε να κοιτάξω αν κάποιος θα με προκαλούσε, για να πάρω κάποιους βαθμούς. Τελικά, μετά τα «ξεκολλήματα» ήταν εύκολη η δουλειά για μένα για να υπερασπιστώ τη φανέλα.

Σήμερα ήταν η μόνη πραγματικά ζεστή μέρα, γιατί οι προηγούμενες ήταν συννεφιασμένες και πιο κρύες, οπότε έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη και να παραμείνουμε φρέσκοι ειδικά κατά τη διάρκεια του σιρκουί. Γενικά μου άρεσε το ετάπ. Συνολικά, ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Ήμουν στο δεύτερο μέρος του «ξεκολλήματος» και αυτό το βασιλικό ετάπ ήταν πραγματικά δύσκολο και αξέχαστο».

Τόμας Πρίνταλ (Νικητής φανέλας καλύτερου νέου αθλητή): «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, γιατί έκανε καταπληκτική δουλειά σε όλα τα στάδια για να με βοηθήσει και τους το ανταποδίδω με αυτή τη φανέλα. Η οργάνωση ήταν καταπληκτική! Οι δρόμοι ασφαλείς και αρκετά μεγάλοι για την αποφυγή ατυχημάτων. Τα τοπία είναι καταπληκτικά και γενικά περνάμε όμορφα».

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση