Φορολογικές δηλώσεις 2024: Όλη η αλήθεια για τα λάθη και τις παραλείψεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 17:07 Φορολογικές δηλώσεις 2024: Όλη η αλήθεια για τα λάθη και τις παραλείψεις

Αλαλούμ με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις και τις παραλείψεις που έχουν εντοπιστεί στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αλλά και τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί με τις προσυμπληρωμένες.

«Κάθε χρόνο όλες οι δηλώσεις είναι προσυπληρωμένες με τα δεδομένα που παίρνουμε από τους φορείς του δημοσίου και τους ιδιωτικούς φορείς .Να θυμίσω ότι αυτοί οι φορείς έχουν την ορθότητα και την ακρίβεια των δεδομένων αυτών. Δεν είναι καινούργιο αυτό αλλά ούτε και άγνωστο σε κανέναν. Οι πολίτες κοιτούν τις δηλώσεις -διορθώνουν τα λάθη και προχωρούν στην υποβολή. Τι κάναμε φέτος για πρώτη φορά σε σχέση με πέρυσι;

Πέρυσι, σύμφωνα με το enikonomia.gr, τα δεδομένα αυτά στη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών ήταν είτε  σωστά είτε λάθος και έπρεπε να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Φέτος είπαμε για 1,3 εκατ. φορολογούμενους -κατά κύριο λόγο για αυτούς που έχουν εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις εάν τα δεδομένα είναι σωστά, τότε δεν χρειάζεται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση…εάν δεν θέλουν να πάρουν κάποια επιστροφή φόρου  κλπ. Αυτό δεν χρειάζεται να το κάνουν οι πολίτες αυτοί. Θα κάνουμε εμείς τη διαδικασία για τους φορολογούμενους αυτούς στο τέλος  της προθεσμίας ….  είπαμε μέχρι την 1η Ιουλίου.

Άρα στις 2 Ιουλίου θα υποβάλλουμε εμείς τη δήλωση αυτή. Και δίνεται περιθώριο μέχρι τις 26 Ιουλίου στους φορολογούμενους  εάν υπάρχει κάποιος λάθος να  κάνουν μια τροποποιητική δήλωση χωρίς κυρώσεις. Κάνουμε και κάτι άλλο για πρώτη φορά .. εάν υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα από τρίτους φορείς .Θα αρχίσουμε να ειδοποιούμε τους πολίτες σε εβδομαδιαία βάση για  τις αλλαγές.

Θα τρέχει στο σύστημα μια πληροφορία και θα ειδοποιεί τους πολίτες για αλλαγές για να μπουν να δουν σε αυτούς που τυχόν έχουν υποβάλλει δηλώσεις έχουν μεταβολές αργότερα . Η ενημέρωση αυτή θα γίνεται με email. To myADEE app βοηθάει προς την κατεύθυνση αυτή. Το παίρνουμε και σαν ειδοποίηση στο κινητό μας »σημείωσε ο  διοικητής ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο MEGA.

«Στο myADEE app-στο τέλος αυτού του μήνα -το πολύ πολύ μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου – οι πολίτες θα μπορούν να δουν το εκκαθαριστικό και την φορολογική τους δήλωση. Αλλά και όσοι είναι σε αυτή την κατηγορία- της αυτοματοποιημένης υποβολής θα δουν το ειδικό αρχείο που τους έχουμε φτιάξει που δείχνει τα δεδομένα που έχουμε για αυτούς και την προεκκαθάριση  του φόρου» συμπλήρωσε.

 

 

Η χθεσινή δήλωση Θεοχάρη για τις φορολογικές δηλώσεις 2024
Υπενθυμίζεται πως για το θέμα των φορολογικών δηλώσεων 2024 μίλησε χθες και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

«Τα λάθη είναι λιγότερα από άλλες χρονιές. Έχουμε ενεργοποιήσει σε μεγάλο βαθμό μια διαδικασία ώστε να διορθώνουμε πιο γρήγορα τα λάθη στις δηλώσεις. Και η ΑΑΔΕ  ανταποκρίνεται πιο γρήγορα από άλλες χρονιές. Τα περισσότερα λάθη δεν είναι ζητήματα που έχουν σχέση με την ΑΑΔΕ αλλά με τους ίδιους τους φορείς, μια τράπεζα όπως είναι τα στοιχεία κλπ .Αλλά η αξιοπιστία των δεδομένων είναι ίδια με πέρυσι και θα έλεγα ότι αυτή είναι  καλύτερη φέτος ».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση