Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαΐου 2024 19:14 Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Σε ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Καναδά επιτέθηκαν οι Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, όπως έκανε γνωστό η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο κατά του ελληνόκτητου πλοίου (πετρελαιοφόρο) με σημεία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες.

«Περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά / Υεμένη) της 18ης Μαΐου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο κατά πλοίων (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Παναμά, το οποίο ανήκει και διαχειρίζεται από την Ελλάδα», αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO είχε ανακοινώσει ότι πλοίο κινούμενο στην Ερυθρά Θάλασσα χτυπήθηκε από άγνωστο αντικείμενο και υπέστη ελαφριά ζημιά.

“Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν το δρομολόγιο προς τον λιμένα που αποτελεί τον επόμενο προορισμό τους”, πρόσθεσε σε έκτακτο ενημερωτικό σημείωμά του, διευκρινίζοντας πως το συμβάν αυτό εκτυλίχθηκε στον θαλάσσιο χώρο 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της πόλης Χοντάιντα, λιμανιού της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και είχε προορισμό την Κίνα. Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης. Πολεμικό σκάφος ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο


Στα τέλη Απριλίου οι Χούθι είχαν εκτοξεύσει ξανά βαλλιστικούς πυραύλους με αποτέλεσμα να χτυπήσουν και τότε ένα ελληνόκτητο πλοίο.
Πηγή: newsit.gr
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση