Ποινές φυλάκισης στους νεαρούς από τη Χαλκίδα που διέρρηξαν μαγαζιά στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 19:13 Ποινές φυλάκισης στους νεαρούς από τη Χαλκίδα που διέρρηξαν μαγαζιά στο Βόλο

Τους «έκαψε» το ουίσκυ!...

Ένα μπουκάλι ουίσκι το οποίο έκλεψαν ξημερώματα από κατάστημα στο κέντρο του Βόλου, σπάζοντας τη τζαμαρία και ενεργοποιώντας συναγερμό, «έκαψε» παρέα τριών νεαρών από τη Χαλκίδα εκ των οποίων ο ένας ανήλικος. Οι δύο δράστες της κλοπής όπως και ο τσιλιαδόρος συνελήφθησαν άμεσα από αστυνομικούς και όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν η πρώτη φορά που είχαν δράσει στον Βόλο…

Η κλοπή είχε γίνει την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα. Ο ένας ενήλικος μαζί με τον ανήλικο μπήκαν σε κατάστημα της οδού Δημητριάδος σπάζοντας τη τζαμαρία, αφαίρεσαν ένα μπουκάλι ουίσκι και επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή μπαίνοντας στο αυτοκίνητο τρίτου ατόμου που φυλούσε… τσίλιες.

Στο κατάστημα ήχησε συναγερμός και η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση. Συνέλαβαν τους τρεις δράστες της κλοπής, τα πρόσωπα και οι κινήσεις των οποίων έχουν καταγραφτεί και σε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου. Αφέθηκε ελεύθερος ο ανήλικος ενώ οι άλλοι δύο, δράστης και τσιλιαδόρος, κάθισαν χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Όπως προέκυψε, η… παρέα από τη Χαλκίδα είχε επισκεφθεί ξανά τον Βόλο τον περασμένο Ιανουάριο και είχε «χτυπήσει» σε κατάστημα εστίασης, από το ταμείο του οποίου είχαν αφαιρεθεί 660 ευρώ.

Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο δράστης της κλοπής, επιχείρησε να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του. Υποστήριξε ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών πριν σπάσει τη τζαμαρία του μαγαζιού και αφαιρέσει τη φιάλη ουίσκι. Για τον τσιλιαδόρο υποστήριξε ότι περνούσε τυχαία από το σημείο κι ότι δεν συμμετείχε στην κλοπή, αντιθέτως μάλιστα σημείωσε ότι απλώς είχε προσφερθεί να τον μετακινήσει στον Βόλο. «Θα πήγαινα στην ξαδέρφη μου να ζητήσω χρήματα γιατί δεν είχα ούτε για βενζίνη να βάλω στο αυτοκίνητο. Τον βρήκα τυχαία (σ.σ. τον συγκατηγορούμενο). Δεν είχα καν κινητό», υποστήριξε. Την εμπλοκή του αρνήθηκε και ο τσιλιαδόρος.

Με πρόταση Εισαγγελέα το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δράστη της κλοπής και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή, υπό τον όρο της αποκατάστασης των παθόντων. Αυτό σημαίνει ότι εντός 15 ημερών θα πρέπει να πληρώσει 660 ευρώ στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης εστίασης και επιπλέον 15 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος της Δημητριάδος.

Για τον τσιλιαδόρο, με πρόταση Εισαγγελέα η κατηγορία μετατράπηκε σε συνέργεια σε κλοπή και κρίθηκε ένοχος. Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με το δικαστήριο να του επιβάλλει όρο παροχής κοινωφελούς εργασίας 300 ημερών, σε διαφορετική περίπτωση χρηματική ποινή 10 ευρώ ημερησίως.

Πηγή; ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ (Ελένη Χάνου)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση