Εγκαινιάστηκε ο Ναός του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στα Καμένα Βούρλα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 10:10 Εγκαινιάστηκε ο Ναός του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στα Καμένα Βούρλα

Με την υπογραφή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου τα εγκαίνια του ναού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στα Καμένα Βούρλα.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού, με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε σήμερα το πρωί, 18 Μαΐου 2024, ημέρα της αναμνήσεως της καταθέσεως των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος, τα Εγκαίνια του πρώτου στην Φθιώτιδα Ιερού Ναού αφιερωμένου στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον οποίο και ευλόγησε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β’.

          Στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανό Γιαντσίδη, τον πολιό Γέροντα και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Χριστοφόρο Κολοκυθά και άλλους πατέρες της περιοχής, τέλεσε κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου τα θυρανοίξια είχαν τελεστεί πριν από ένα χρόνο την ίδια ακριβώς ημέρα.

           Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από διαδικτύου, ενώ το Ιερό Αναλόγιο στελέχωσε χορός μαθητών και αποφοίτων του Παραρτήματος Καμένων Βούρλων, του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό τον Διευθυντή Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

          Μετά την ολοκλήρωση των Εγκαινίων τελέσθηκε η πρώτη Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, ενώ τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Αρχιμ. π. Χριστοφόρος, ο οποίος και με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε «στην άμεση πνευματική σχέση του με τον Όσιο Βησσαρίωνα και με την ευκαιρία του Εγκαινιασμού του Ναού ωμίλησε για την ύψιστη ευλογία που έχει για τους Αγίους και όλους τους χριστιανούς η άμεση και διαχρονική σχέση όλων προς τον χώρο και τελούμενα μέσα στον Ορθόδοξο Χριστιανικό Ναό».

          Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο τον Β΄ ευλόγησε την ημέρα των εγκαινίων με την πατρική του ευχή, υπογράφοντας στην σχετική ενθυμηματική αφιέρωση στο Ιερό Ευαγγέλιο της καθιερωθείσης Αγίας Τραπέζης, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με τον Όσιο Βησσαρίωνα, με τον οποίο είχε συναναστραφεί προσωπικά και τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «γέροντα της απλότητας και της αγάπης, ο οποίος ξεκούραζε τους αδελφούς του και προσέφερε στους πάντες αδιακρίτως τις ευεργεσίες του».

Δείτε φωτορεπορτάζ με φωτογραφίες του Δημήτρη Ανάγνου στο παρακάτω άλμπουμ, πατώντας κάθε φορά το βελάκι στη δεξιά πλευρά της εικόνας:

Εγκαινιάστηκε ο Ναός του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου στα Καμένα Βούρλα

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση