Εκλογές στο ΤΕΕ Αν. Στερεάς: «Συνεχίζουμε μαζί...»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 08:11 Εκλογές στο ΤΕΕ Αν. Στερεάς: «Συνεχίζουμε μαζί...»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «Συνεργασία Ανατολικής Στερεάς – ΔΚΜ» Για τις εκλογές της 19ης Μαΐου που αφορούν την Αντιπροσωπεία & το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Περιφ. Τμήματος Ανατολικής Στερεάς.

Ο συνδυασμός μας «Συνεργασία Ανατολικής Στερεάς - ΔΚΜ», απαρτίζεται από μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων που αποτέλεσαν το συνεκτικό έμπειρο κορμό των τελευταίων ετών, αλλά και από νέους που με όρεξη και διάθεση για προσφορά, συμπληρώνουν αρμονικά την ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια το Τ.Ε.Ε. ενίσχυσε ουσιαστικά τη θέση του και αποτελεί πλέον τον πραγματικό τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας. Έχοντας ενεργό ρόλο στις εξελίξεις, διεκδίκησε και πέτυχε να διευκολύνει και να απλοποιήσει τη δουλειά των μηχανικών, αλλά κυρίως ταυτόχρονα να διευρύνει τους εργασιακούς ορίζοντες των μελών του.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε την καθιέρωση των ελέγχων δόμησης, τη ριζική αλλαγή στο τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, τη διενέργεια αυτοψίας για την ολοκλήρωση των εργασιών σε σταθμούς παραγωγής ΑΠΕ, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας, τους ελέγχους προσβασιμότητας αλλά και την εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου. Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν πάγια αιτήματα του Τ.Ε.Ε. και διεκπεραιώνονται πλέον καθημερινά μέσα από τα πληροφοριακά του συστήματα.

Εντός μηνός θα ξεκινήσουν και οι προσεισμικοί έλεγχοι των δημοσίων κτιρίων (σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια, πυροσβεστικοί σταθμοί, αστυνομικά τμήματα), ενώ παράλληλα τρέχει ήδη η ψηφιοποίηση του αρχείου των Πολεοδομιών, η εκπόνηση των Τοπικών & Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων αλλά και ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απαιτούνται για μια αδειοδότηση.

Στόχος όλων αυτών είναι η βελτίωση και διεύρυνση της εξυπηρέτησης των μηχανικών και κατ΄ επέκταση των πολιτών. Σε τοπικό επίπεδο το Τ.Ε.Ε. – Τμήμα Ανατολικής Στερεάς υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι βασικό γρανάζι της συνολικής προσπάθειας. Οι στόχοι μας ταυτίζονται πλήρως με τα δρώμενα σε κεντρικό επίπεδο, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες όπου κριθεί απαραίτητο και πραγματοποιώντας στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις. Θέλουμε ο Έλληνας μηχανικός να αποκτήσει τη θέση που τελικά του αξίζει και που έχει ονειρευτεί. Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους που είναι υποψήφιοι στις εκλογές σε τοπικό επίπεδο καθώς και στα υπόλοιπα όργανα του Τ.Ε.Ε. πανελλαδικά.

Λαμία, 15/05/2024

Οι Εκπρόσωποι του Συνδυασμού

ΑΡΓΥΡΙΟΥ Ν. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
ΧΑΣΙΩΤΗΣ Λ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση