ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν λέει πως μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 20:24 ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν λέει πως μια ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα εξαλείψει τη Χαμάς Φωτό: Reuters

Ο Άντονι Μπλίνκεν υποστήριξε πως μια επίθεση του Ισραήλ ευρείας έκτασης στη Ράφα θα προκαλούσε «χάος» και «αναρχία», χωρίς να οδηγήσει στην εξάλειψη της Χαμάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, παραδέχτηκε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα έχει σκοτώσει περισσότερους αμάχους από όσα μέλη της Χαμάς.

Τόνισε πως μία ισραηλινή επίθεση στη Ράφα δεν θα καταφέρει να πετύχει την εξάλειψη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το σχέδιο που εξετάζει επί του παρόντος το Ισραήλ αναφορικά με τη Ράφα «κινδυνεύει να προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον άμαχο πληθυσμό χωρίς να επιλυθεί το πρόβλημα», δήλωσε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν χιλιάδες ένοπλα μέλη της Χαμάς».

Μια ισραηλινή επέμβαση στην νότια αυτή πόλη του παλαιστινιακού θύλακα κινδυνεύει να δημιουργήσει «χάος» και «αναρχία» και, στο τέλος, επιστροφή της Χαμάς, πρόσθεσε.

«Είδαμε τη Χαμάς να επιστρέφει στις περιοχές που απελευθέρωσε το Ισραήλ στο βορρά, ακόμη και στην Χαν Γιουνίς», μια ερειπωμένη πόλη κοντά στη Ράφα, ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει δημόσια ότι θα αναστείλουν την βοήθεια με προμήθεια όπλων στο Ισραήλ, αν το εβραϊκό κράτος εξαπολύσει ευρεία επίθεση στη Ράφα, όπου σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στοιβάζονται 1,4 εκατ. άνθρωποι στην πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τις μάχες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ανοιχτά εναντιωθεί σε μια ισραηλινή επίθεση εκεί, με το Ισραήλ προς το παρόν να δείχνει να αψηφά την αμερικανική προειδοποίηση.

«Μιλήσαμε μαζί τους για να βρούμε ένα πολύ καλύτερο τρόπο για να επιτύχουμε ένα βιώσιμο αποτέλεσμα», τόνισε ο Μπλίνκεν.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι περισσότεροι άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από ό,τι μέλη της Χαμάς, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών απάντησε: «Ναι», στο CBS.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών της Γάζας, τουλάχιστον 35.034 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί κι άλλοι 78.755 τραυματίστηκαν από την έναρξη της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν μαχητές της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο νότιο Ισραήλ σκοτώνοντας πάνω από 1.170 ανθρώπους, σύμφωνα με τους ισραηλινούς επίσημους απολογισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση