Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν $25 εκατ. σε λίγα δευτερόλεπτα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 17:19 Κρυπτονομίσματα: Δύο αδέρφια «έσπασαν τον κώδικα» του Ethereum και έκλεψαν $25 εκατ. σε λίγα δευτερόλεπτα

Τα αδέρφια, με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, συνελήφθησαν στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη - Πώς σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση

Δύο αδέρφια 24 και 28 χρονών συνελήφθησαν στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη την περασμένη Τρίτη κατηγορούμενοι για απάτη και υπεξαίρεση ύψους περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Θα επρόκειτο για συνηθισμένη κλοπή, αν οι δύο νέοι, με σπουδές μαθηματικών και πληροφορικής στο ΜΙΤ, δεν είχαν «σπάσει» για πρώτη φορά την τεχνολογία blockchain στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ethereum, ώστε να αποσπάσουν «μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» το ποσό σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς εισαγγελείς, τα αδέρφια Anton Peraire-Bueno και James Peraire-Bueno χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες που είχαν αποκτήσει κατά τις σπουδές στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο για να εκμεταλλευτούν «την ίδια την ακεραιότητα του blockchain του Ethereum προκειμένου να αποκτήσουν με δόλο» τα κεφάλαια, σε «μία πρώτη στο είδος της ηλεκτρονική απάτη και ξέπλυμα χρήματος».

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι αδελφοί Peraire-Bueno «σχεδίασαν και εκτέλεσαν προσεκτικά» την επίθεση, ξεκινώντας κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο του 2022, δημιουργώντας ένα σχέδιο τεσσάρων βημάτων: 1) Το δόλωμα, 2) Το «ξεκλείδωμα» του μπλοκ, 3) την αναζήτηση και 4) την αναπαραγωγή-διάδοση.

Τα δύο αδέρφια δημιούργησαν μια σειρά από επικυρωτές Ethereum «με τρόπο που απέκρυπτε την ταυτότητά τους, μέσω της χρήσης εταιρειών βιτρίνας, ενδιάμεσων διευθύνσεων κρυπτονομισμάτων, ξένων ανταλλακτηρίων και ενός στρώματος ιδιωτικότητας». Στόχος ήταν τρεις trader, τη συμπεριφορά των οποίων είχαν μελετήσει για μήνες πριν, με τη χρήση «μιας σειράς δοκιμαστικών ή δολωματικών συναλλαγών.

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι τα αδέρφια Peraire-Bueno εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια στον κώδικα του Etherum, η οποία έκτοτε έχει επιδιορθωθεί. «Με τον τρόπο αυτό, απέκτησαν με δόλο πρόσβαση σε εκκρεμείς ιδιωτικές συναλλαγές και χρησιμοποίησαν την πρόσβαση αυτή για να τροποποιήσουν ορισμένες συναλλαγές και να αποκτήσουν το κρυπτονόμισμα των θυμάτων τους».

Αφού έκλεψαν κρυπτονόμισμα αξίας περίπου 25 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αδελφοί Peraire-Bueno φέρονται να ξέπλυναν τα κεφάλαια μέσω διαφόρων εταιρειών- βιτρινών.

Αν καταδικαστούν, τα αδέρφια Peraire-Bueno αντιμετωπίζουν έως και 20 χρόνια κάθειρξης ο καθένας για κάθε μία από τις τρεις συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση