Με επιτυχία διεξήχθη το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 12:51 Με επιτυχία διεξήχθη το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας (ΦΩΤΟ)

Πλημμύρισε χαρά και δημιουργικότητα το Άλσος Αγίας Τριάδας.

Το 3ο διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ Θήβας που όλοι περιμέναμε έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2024 στο Άλσος της Αγίας Τριάδας.

Μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας που έγινε ο αγαπημένος θεσμός της πόλης για μικρούς και μεγάλους με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, του Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, του «Ήρων» (κατάστημα Θήβας) με συνδιοργανωτές την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Θήβας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας Αγίου Δημητρίου Θηβών και του Event Concept by Vasianna, μας έδωσε για ακόμα μια χρονιά την ευκαιρία να εμπλακούμε όλοι στο παιχνίδι, τη δημιουργικότητα και την παιδική ξεγνοιασιά!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων & μέλος του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, κος Γεώργιος Αναστασίου, τονίζοντας με την παρουσία του τη στήριξη του ΦοΔΣΑ στο νέο αυτό θεσμό του παιδικού φεστιβάλ στην πόλη της Θήβας.

Συγκεκριμένα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας εμπλούτισε τις δράσεις του φεστιβάλ με διάφορα διαδραστικά παιχνίδια για την ανακύκλωση (π.χ. μπάσκετ ‘’το τρίποντο της ανακύκλωσης’’, ψάρεμα ‘’ο σκουπιδοψαρούλης’’, παζλ, πρασινόπολη, βρες τα ζευγάρια, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών κ.ά.) στο πλαίσιο ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προώθησης των δράσεων κυκλικής οικονομίας, διαλογής στην πηγή και κάθε άλλης πρακτικής φιλικής προς το περιβάλλον.

Από το πρωί έως και αργά το απόγευμα, πλήθος  δραστηριοτήτων απασχόλησαν τους μικρούς μας φίλους με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα υπό του ήχους της κονσόλας του Kifinas radio.

Το άλσος της Αγίας Τριάδος πλημμύρισε με παιδιά διαφόρων ηλικιών αλλά και ‘’μεγάλους’’ που γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης και έμαθαν με βιωματικό τρόπο πρακτικές συμβουλές για τη διαδικασία μέσα από τις παραπάνω δράσεις.

Παράλληλα, διανεμήθηκαν καπέλα & ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους πολίτες και ειδικά από τα παιδιά τα οποία αποτελούν τους «μελλοντικούς πολίτες». Βασικός στόχος είναι η δράση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε ο καθένας μας να συνειδητοποιήσει την περιβαλλοντική του ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσει τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους του.

Ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτυ που μας έφερε σε επαφή με τη φύση, τις τέχνες και την επιστήμη, διδαχθήκαμε, ενημερωθήκαμε και  ευαισθητοποιηθήκαμε δημιουργώντας και διασκεδάζοντας.

Το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ αποτέλεσε μια δυνατή εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό! Αξιοσημείωτος είναι επίσης ο ζήλος και το μεράκι που κάθε χρόνο επιδεικνύουν οι εθελοντές της διοργάνωσης για να διεξαχθεί όσο πιο άρτια γίνεται αυτό το όμορφο Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κόβοντας την κορδέλα για την έναρξη του Φεστιβάλ υποσχέθηκε ότι θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το επόμενο, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που δίνει ερεθίσματα και χαρά στα παιδιά!

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση