Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 22:32 Ανεβαίνει η θερμοκρασία, έρχεται αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η σκόνη θα έχει έντονη παρουσία στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας

Άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες οι μετεωρολόγοι, με το θερμόμετρο να είναι σε υψηλά επίπεδα μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Όπως εξηγεί η μετεωρολόγος Νικολέτα Ζιακοπούλου, σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Κατά τόπους στα νότια και στην Κρήτη η θερμοκρασία δεν αποκλείεται να φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ θα πνέουν και νοτιάδες.

Σε ό,τι αφορά τη σκόνη, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη στα βόρεια και τα ορεινά περιμένουμε νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές, με αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 27 βαθμούς, έως 23 με 25 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και ανέμους νότιους έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρχει αρκετή συννεφιά, άνεμοι ασθενείς και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Την Πέμπτη αναμένουμε κάποιες νεφώσεις με παροδικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, νοτιάδες που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο και θερμοκρασία έως 30 βαθμούς στα δυτικά.

 

 

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί σχετικά με τον αεροχείμαρρο που φέρνει τη σκόνη ότι μοιάζει με «μακρόστενο σωληνωτό ρεύμα αέρα με πολύ ισχυρούς δυτικούς ανέμoυς σε μεγάλα υψόμετρα.

» Οι αεροχείμαρροι δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του.

» Αυτή η ανώτερη ροή της ατμόσφαιρας, αλλά και οι σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες που θα πνέουν στα Δυτικά θα προκαλέσουν μεταφορά Αφρικανικής σκόνης , αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, μέχρι τι αρχές της ερχόμενης εβδομάδος».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση