Συνάντηση Δημάρχου Λοκρών με εκπροσώπους της ΠΕΨΥκΚΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 16:24 Συνάντηση Δημάρχου Λοκρών με εκπροσώπους της ΠΕΨΥκΚΑ

Με θέμα τη βελτίωση του τρόπου και της ποιότητας ζωής των δημοτών, στο πλαίσιο της υγιούς ψυχικής υγείας.

Το δελτίο τύπου:

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη, την Πέμπτη 16-05-2024 μεταξύ του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ και εκπροσώπων της ΠΕΨΥκΚΑ συζητήθηκαν οι  δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρει η ανωτέρω εταιρεία καθώς και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των δημοτών στο πλαίσιο της υγιούς ψυχικής υγείας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας κ. Αθανασία Βλαχομήτρου, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Άννα Παπαναγιώτου, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Γκλάβας Δημήτριος, η επιστημονική υπεύθυνη Ψυχίατρος κ. Ράμμου Μαριάννα και ο επιστημονικός υπεύθυνος Κοινωνικός Λειτουργός κ. Ζέρβας Γεώργιος.

Πρόκειται για Πρότυπη Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής, η οποία υλοποιεί καινοτόμο δράση με τίτλο: «Υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλείας και ειδικής φροντίδας ψυχικής υγείας»  στα πλαίσια λειτουργίας της Δομής  Κέντρο Ημέρας Ενηλίκων «Το Στέκι».

Η δράση αφορά την παροχή κατ’ οίκον δωρεάν υπηρεσιών υποστήριξης και αποκατάστασης  από εξειδικευμένη θεραπευτική ομάδα αποτελούμενη από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Νοσηλευτή, σε άτομα που διαβιούν στην κοινότητα και πάσχουν από ψυχικές διαταραχές, αδυνατώντας λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών να λάβουν ψυχιατρική και ψυχολογική φροντίδα τα ίδια καθώς και το υποστηρικτικό περιβάλλον τους.

Στόχος του προγράμματος είναι η αποφυγή του εγκλεισμού, η μη απομάκρυνση από το οικογενειακό περιβάλλον, η στήριξη της οικογένειας του ασθενούς και η καταπολέμηση του στίγματος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση