Ο Ηλίας Σανίδας Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019 07:14 Ο Ηλίας Σανίδας Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Αυτό είναι το νέο προεδρείο και τα αιρετά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής…

Σε κλίμα ομοψυχίας και συνεργασίας, συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής 1ης Σεπτεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Κελαϊδίτη.

Σε αυτή την πρώτη ειδική συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση, αποστολή ήταν η εκλογή προεδρείου και στη συνέχεια η ανάδειξη των αιρετών τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόεδρος για την πρώτη περίοδο της νέας Περιφερειακής Αρχής προτάθηκε από την πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε από το σύνολο όσων συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ο Λαμιώτης Ηλίας Σανίδας. Ομοίως από την μείζονα μειοψηφία προτάθηκε και υπερψηφίστηκε η Σοφία Αγγελοπούλου – Παπανικολάου. Γραμματέας τέλος εκλέχθηκε από το συνδυασμό «Στερεά… Υπεροχής!» ο Δρόσος Παρασκευάς.

Οι προτάσεις έτυχαν ευρείας αποδοχής, με μόνο τους εκπροσώπους του ΚΚΕ να δηλώνουν "παρόν".

Ακολούθησε με την κανονική σύνθεση του προεδρείου, η ανάδειξη των αιρετών μελών της Οικονομικής (συνολικά 8 από τα 11), όπου υπήρξε και μια σχετική καθυστέρηση εξαιτίας των πολλών ερμηνειών του νέου νόμου και των τελευταίων παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής από την παράταξη που έχει αναδείξει τον Περιφερειάρχη.

Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο η παράταξη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού εκλέγει τρία (3) ακόμη τακτικά μέλη, τα οποία προέκυψαν από μυστική ψηφοφορία ως εξής:

ΤΑΚΤΙΚΑ

Αικατερίνη Καλαντζή 19* (ΕΠ Ευρυτανίας)

Κώστας Αποστολόπουλος 19* (ΕΠ Φθιώτιδας)

Χαράλαμπος Σανιδάς 18 (ΕΠ Βοιωτίας)

*μετά από κλήρωση η σειρά

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Ιωάννης Περγαντάς 13 (ΕΠ Βοιωτίας)

Κωνσταντίνος Γαλάνης 5 (ΕΠ Εύβοιας)

Μαρία Αναγνώστου 4 (ΕΠ Εύβοιας)

Από την Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος:

ΤΑΚΤΙΚΑ

Χρήστος Δούρος 11 * (ΕΠ Φωκίδας)

Βασίλειος Σαλμάς 11* (ΕΠ φθιώτιδας)

*μετά από κλήρωση η σειρά

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Σωτήριος Δρένιος 2 (ΕΠ Βοιωτίας)

Καρύκα Άννα 1 (ΕΠ Εύβοιας)

Από την «Στερεά Υπεροχής!»

ΤΑΚΤΙΚΑ

Δημήτριος Αναγνωστάκης 7 (ΕΠ Εύβοιας)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Γεώργιος Σκούρας 5 (ΕΠ Φθιώτιδας)

Από την παράταξη «πατρίδα μας η Στερεά»

ΤΑΚΤΙΚΑ

Κατερίνα Μπατζελή 6 (ΕΠ Βοιωτίας)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Νίκος Μπέτσιος 5 (ΕΠ Φθιώτιδας)

Μάνος Γέμελος 4 (ΕΠ Φθιώτιδας)

Αναστάσιος Βελισσαρίου 3 (ΕΠ Εύβοιας)

Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος 2 (ΕΠ Βοιωτίας)

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη

ΤΑΚΤΙΚΑ

Τάσος Χρονάς 3 (ΕΠ Φθιώτιδας)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ

Λιάνα Καραβασίλη (ΕΠ Βοιωτίας)

Η 11μελής Οικονομική Επιτροπή συμπληρώνεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, που θα είναι και ο Πρόεδρος της και δύο ακόμη Αντιπεριφερειάρχες που θα ανακοινωθούν μέσα στη νέα εβδομάδα.

Πριν την ανάδειξη του προεδρείου, ο Φάνης Σπανός, πρότεινε τον όρκο και τη δήλωση αντίστοιχα σε δύο περιφερειακούς συμβούλους που για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας, τους κκ Αθανάσιο Καρακάντζα και Αντώνιο Βούλγαρη.

Μετά την ολοκλήρωση του 1ου Περιφερειακού Συμβουλίου για την περίοδο 2019 – 2023 ο νέος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Με πνεύμα συνεργασίας ξεκινάμε σήμερα και επίσημα τη θητεία μας ως Περιφερειακή Αρχή. Προσωπικά θέλω να συγχαρώ το νέο προεδρείο για την εκλογή του καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.  Από την πρώτη μας συνεδρίαση,  το Περιφερειακό Συμβούλιο φάνηκε ότι ανοικτά και συνθετικά συνδράμει προς τον κυρίαρχο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το όφελος των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας. Αυτό αποτελεί και δική μας δέσμευση και θέλω να εκφράσω την ενδόμυχη βεβαιότητά μου ότι  όπως ξεκινήσαμε, έτσι θα συνεχίσουμε. Ο βηματισμός του Περιφερειακού Συμβουλίου και η αγαστή συνεργασία όλων μας θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας και να φανούμε ωφέλιμοι στους πολίτες. Στόχος μας είναι μια Περιφέρεια σύγχρονη, δυνατή, μια Περιφέρεια με ανθρώπινο πρόσωπο. Καλή αρχή, καλό ξεκίνημα, καλή θητεία να έχουμε». 

Δείτε φωτογραφίες από το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο με τη νέα σύνθεση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση