Με πανελλήνιο ρεκόρ τερμάτισε στον αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας η Ευρυτάνισσα Σταματία Νούλα
Συνέτριψε το ιστορικό ρεκόρ της Μαρίας Πολύζου που κρατούσε 29 χρόνια!...
Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον 43ο αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνα κατέγραψε η Καρπενησιώτισσα Σταματία (Ματίνα) Νούλα, με χρόνο 2:35:13, σπάζοντας το ιστορικό ρεκόρ της Μαρίας Πολύζου που κρατούσε από το 1997.
Η αθλήτρια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην έκτη θέση, μπροστά από τις Αθανασία Κοκκορού (2:36:28) και Δάφνη-Ευτυχία Λαβασά (2:45:06).

Intime - Kyriazis Stefanos
Η αθλήτρια του ΝΓΣ Θεσσαλονίκης “Ηρακλής 1908” και του Ιάσονα Ιωαννίδη κατάφερε να “λάμψει” σε έναν αγώνα υψηλού διεθνούς ανταγωνισμού. Το επίτευγμά της αποκτά ξεχωριστή ιστορική σημασία, καθώς κατέρριψε το ρεκόρ της σπουδαίας Μαρίας Πολύζου, η οποία είχε σημειώσει 2:39:10 στις 9 Αυγούστου 1997.
“Σε έναν αγώνα μαραθωνίου πρέπει να πάνε όλα καλά για να βγει ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ γιατί όχι και ρεκόρ διαδρομής. Σήμερα αυτό έγινε. Ωστόσο δεν πίστευα πως θα καταφέρω να βελτιώσω το ρεκόρ κατά τόσα δευτερόλεπτα. Χάρηκα πολύ που το πέτυχα και τώρα μπορώ να σκέφτομαι κάτι ακόμη μεγαλύτερο. Ο Μαραθώνιος έχει τεράστιες ιδιαιτερότητες. Θέλει ψυχραιμία και καλή διαχείριση. Πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή γιατί μπορεί να την πατήσεις και να μείνεις από δυνάμεις. Βοήθησε το γεγονός ότι είχα εμπειρία από τον αγώνα και ότι είχα συναγωνισμό. Θέλω να βρω μια επίπεδη διαδρομή και να κυνηγήσω ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ”, είπε η στερεοελλαδίτισσα πρωταθλήτρια μετά τον αγώνα της.
Πρώτη στην κατηγορία των γυναικών ήταν η Γιατάνε Κόρμοσε Ντούσα, και αυτή από την Αιθιοπία, με χρόνο 2:30:04, συντρίβοντας και αυτή το ρεκόρ της διαδρομής είχε από το 2010 η Ράσα Ντρατζαουσκάιτε με 2:31:06.
Ακολούθησαν η συμπατριώτισσά της, Τσιγιόν Αμπέμπε Τέμεσγκεν (2:30:29), και η Αμερικανίδα Τζέιν Τσέμκεμποϊ Μπαρέικις (2:32:59).
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γ' Εθνική (5ος Όμιλος): Ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχεται τη Νέα Αρτάκη - Εντός και ο Κηφισσός - Εκτός έδρας αποστολή για Σταυρό
Στην κορυφή πέρασε ο Διαγόρας που επικράτησε 2-0 το Σάββατο της Καρύστου - Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της Κυριακής…
Η ΕΠΟ απέρριψε τις εφέσεις των Βόλου και Πανσερραϊκού για την υπόθεση Σούντγκρεν, παραμένουν οι αφαιρέσεις βαθμών
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση του Βόλου, που παραμένει με μηδέν βαθμούς στη Super League
ΑΕΛ Novibet – ΟΦΗ 1-0: Οι Θεσσαλοί έκαναν την έκπληξη και την πρώτη τους νίκη στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας
Ο Νίτσος έβαλε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και χάρισε τη νίκη στους «βυσσινί».
Βasketgate: Την Πέμπτη καταθέτει ο Παναγιώτης Γιαννάκης
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζήτησε να καταθέσει υπέρ της κατηγορίας για το σκάνδαλο και θα το κάνει την Πέμπτη (29/10).
Pink Run Atalanti 2026 – 400 άνθρωποι ένωσαν τα βήματά τους για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026
Γ' Εθνική (5ος Όμιλος): Μεγάλο «διπλό» της Λαμίας στο Σχηματάρι
Πρώτη ήττα για τον Κηφισσό στην Κάρυστο - Ρεπό ο Σταυρός...