Στη Λαμία ο πρέσβης της Εσθονίας για τα λεωφορεία του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 08:06 Στη Λαμία ο πρέσβης της Εσθονίας για τα λεωφορεία του μέλλοντος (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Καραΐσκος: «Αξιοποιούμε την τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών…»

Παρουσία του Πρέσβη της Εσθονίας Priit Pallum ξεκίνησε στη Λαμία η πιλοτική περίοδος λειτουργίας των δύο πρότυπων αυτόνομων ηλεκτρικών μίνι λεωφορείων του Δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος Fabulos.

Τα συγκεκριμένα οχήματα θα δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας για 50 ημέρες μέχρι το τέλος του χρόνου, υπό τον συντονισμό μιας Σύμπραξης τεσσάρων προμηθευτών από την Εσθονία.

Ειδικότερα, τα μίνι λεωφορεία είναι επιπέδου αυτοματισμού SAE 4 επιτρέποντας στα οχήματα να κινούνται κατά κανόνα χωρίς την παρέμβαση οδηγού. Στην πιλοτική τους λειτουργία, θα δοκιμαστεί και ένα προηγμένης τεχνολογίας σύστημα διαχείρισης στόλου οχημάτων το οποίο θα επιτρέπει από ένα ειδικά εξοπλισμένο κέντρο ελέγχου, εκτός των άλλων, τον απομακρυσμένο χειρισμό των οχημάτων σε περίπτωση που απαιτείται χειροκίνητη παρέμβαση. Παράλληλα, οι τέσσερις έξυπνες στάσεις που έχουν τοποθετηθεί επί της πιλοτικής διαδρομής θα παρέχουν στο κοινό χρήσιμες πληροφορίες όπως η εκτιμώμενη ώρα άφιξης και η τρέχουσα θέση του λεωφορείου.

Πρώτοι επιβάτες, στο πρώτο δρομολόγιο της πιλοτικής λειτουργίας  ήταν εκτός του Πρέσβη της Εσθονίας Priit Pallum και του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δημήτρης Κυρίτσης, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Σταυρογιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Ρούλιας και Θεόδωρος Αρναούτογλου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο εικόνες και δηλώσεις από αυτό το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο:

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση