Οδηγός εύρεσης του ιδανικού κολιέ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 15:21 Οδηγός εύρεσης του ιδανικού κολιέ

Το κολιέ είναι ίσως, το πιο αγαπημένο και «εύκολο» κόσμημα της γυναίκας. Ωστόσο, δεν είναι κάθε κολιέ ιδανικό για κάθε γυναίκα. Υπάρχουν tips που πρέπει να έχεις υπόψη σου όταν αγοράζεις ένα κολιέ ώστε να μην μείνει σκονισμένο μέσα στην μπιζουτιέρα σου. Έχοντας υπόψη τις συμβουλές του online καταστήματος bijouboxgr που ακολουθούν, θα μάθεις εύκολα και γρήγορα να κάνεις τις πιο κολακευτικές αγορές κολιέ για σένα.

Είτε πρόκειται για μενταγιόν είτε για μια απλή αλυσίδα, το μήκος του παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αφού η δυναμική του μπορεί να απογειώσει ή να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική σου εμφάνιση. Ειδικότερα, όταν η αγορά ενός κολιέ γίνεται διαδικτυακά είναι ακόμη δυσκολότερο να επιλέξεις το ιδανικό για σένα, αν δεν ξέρεις το μήκος που ψάχνεις και ποιο σε κολακεύει περισσότερο.

Το μήκος του κολιέ

Στη συνέχεια, θα βρεις τα πιο διαδεδομένα μήκη κολιέ που κυκλοφορούν στην αγορά, για να καταλάβεις που φτάνει το καθένα από αυτά επάνω στο γυναικείο σώμα και να διαλέξεις το πλέον ιδανικό για σένα. Επειδή στα μήκη των κολιέ που αναφέρονται στη συνέχεια, δεν συνυπολογίζεται το μέγεθος ενός μενταγιόν που θα «κρεμάσει» σε V σχήμα την αλυσίδα, καλό είναι στο μήκος που αναφέρεται να προσθέσεις περίπου 2,5 με 5cm επιπλέον.

  • «κολάρο»: το μήκος του είναι περίπου 35cm και δένει σφιχτά επάνω στο λαιμό. Συνδυάζεται καλύτερα με μπλούζες με λαιμόκοψη τύπου «ανοιχτό χαμόγελο» που αφήνει ακάλυπτους τους ώμους ή σχηματίζει V.
  • τσόκερ: το μήκος του είναι περίπου 40cm και δένει στη βάση του λαιμού. Συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα ρούχα, αλλά δείχνει ιδιαίτερα κολακευτικό με μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους .
  • «της πριγκίπισσας»: το μήκος του είναι περίπου 45-50cm και φτάνει επάνω από την κλείδα του λαιμού. Είναι το πιο συνηθισμένο μήκος κολιέ, συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα ρούχα και είναι κατάλληλο για κάθε είδους εμφάνιση.
  • «το απογευματινό»: το μήκος του είναι περίπου 55-65cm και φτάνει μεταξύ της κλείδας του λαιμού και του στήθους. Συνδυάζεται άψογα τόσο με την καθημερινή εμφάνισή σου στη δουλειά όπως επάνω από πουκάμισα, όσο και με πιο casual ρούχα.
  • «της όπερας»: το μήκος του είναι περίπου 70-90cm και φτάνει επάνω στο στήθος ή μερικά εκατοστά πιο κάτω. Συνδυάζεται καλύτερα με ζιβάγκο ή με πιο κομψές απογευματινές εμφανίσεις.
  • τύπου «σχοινί»: σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα κολιέ που το μήκος τους ξεπερνάει αυτό «της όπερας». Φτάνει αρκετά κάτω από το στήθος και συνήθως, τυλίγεται περισσότερες από μία φορές γύρω από το λαιμό, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση του διπλού κολιέ. Μπορείς, επίσης, να το διπλώσεις στη μέση με έναν κόμπο σχηματίζοντας μια γυναικεία «γραβάτα» για μια κομψή εμφάνιση.

Το σχήμα του προσώπου σου

Αν κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη φορώντας διάφορα μήκη κολιέ, θα παρατηρήσεις ότι δεν σε κολακεύουν όλα. Εκτός, αν είσαι τυχερή και το σχήμα του προσώπου σου είναι οβάλ, οπότε σου ταιριάζουν τα πάντα, συνυπολογίζοντας φυσικά, και άλλους παράγοντες όπως το ύψος ή το σωματότυπό σου. Εάν έχεις στρογγυλό πρόσωπο σε κολακεύουν κολιέ με μενταγιόν ή αλυσίδες που σχηματίζουν “V” γιατί επιμηκύνουν τη στρογγυλάδα του. Απόφυγε κοντά κολιέ όπως τα τσόκερ που έχουν στρογγυλή γραμμή και τονίζουν το σχήμα του προσώπου σου περισσότερο. Αντίθετα, εάν έχεις μακρόστενο πρόσωπο ή σε σχήμα καρδιάς, ιδανικά για σένα είναι τα κολιέ σε στρογγυλή γραμμή αφού εξομαλύνουν τις γωνίες του προσώπου σου και σε κολακεύουν με τον καλύτερο τρόπο.

Το ύψος σου

Σε μια κοντή κοπέλα ταιριάζουν καλύτερα κολιέ σε σχήμα V που επιμηκύνουν τον κορμό της και το μήκος τους δεν ξεπερνάει τα 50cm. Σε καμία περίπτωση όμως τα πολύ μακριά κολιέ αφού δημιουργούν ένα υπερβολικό αποτέλεσμα σε σχέση με το ανάστημα. Οι μετρίου αναστήματος κοπέλες είναι πιο τυχερές αφού μπορούν να φορέσουν κολιέ οποιουδήποτε μήκους όπως και οι πολύ ψηλές, στις οποίες ταιριάζουν ιδανικά, και τα αρκετά μακριά κολιέ τύπου «σχοινί» που τονίζουν ακόμη, περισσότερο την ψηλή φιγούρα τους.

Ο σωματότυπός σου

Για να σε κολακέψει ένα κολιέ πρέπει να αναδείξει τα όμορφα σημεία του σώματός σου. Κι επειδή το κολιέ τραβάει την προσοχή στο σημείο όπου καταλήγει, καλό είναι να το έχεις αυτό υπόψη σου, σε συνδυασμό με το σημείο του σώματος που θες να τονίσεις. Για παράδειγμα, εάν έχεις μικρό στήθος δε θες το κολιέ να φτάνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Προτίμησε λεπτές μακριές αλυσίδες, μία ή περισσότερες μαζί που φτάνουν αρκετά, κάτω από το στήθος σου. Αντιθέτως, για τις γυναίκες με πλούσιο στήθος καλύτερη επιλογή είναι τα κολιέ μεσαίου μήκους που φτάνουν πιο ψηλά, στην περιοχή επάνω από το στήθος.

Μην ξεχνάς ότι ό,τι διάβασες είναι μόνο συμβουλές και γενικοί κανόνες. Αυτό που πάνω απ’ όλα έχει σημασία είναι το προσωπικό σου στυλ και να αισθάνεσαι ο εαυτός σου σε ό,τι επιλογή κάνεις στα κοσμήματα. Άλλωστε στο Bijou Box μας αρέσει πολύ να βλέπουμε να «σπάνε» οι κανόνες του κοσμήματος, στην εικόνα ενός απρόσμενα όμορφου αποτελέσματος πέρα των πρέπει και των μη....

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση