Λαμία: «Πρώτη φορά που έκανα προπόνηση με miha bodytec»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 11:00 Λαμία: «Πρώτη φορά που έκανα προπόνηση με miha bodytec»

Οι Λαμιώτες που δοκίμασαν τη νέα, επαναστατική μέθοδο εκγύμνασης miha bodytec στο «Optimus EMS studio», στην οδό Ασωπού 12, μας περιγράφουν τη μοναδική εμπειρίας τους, καθώς και τα σημαντικά οφέλη της άσκησης!

Στο «Optimus EMS studio» σου κάνουμε ΔΩΡΟ την 1η δοκιμαστική συνεδρία!

«Η καθιστική ζωή, η λάθος στάση στην καρέκλα και το ατελείωτο κόλλημα στον υπολογιστή… όλα αυτά βοηθούν στο να σε βρει ο κόμπος και το πιάσιμο μια ώρα αρχύτερα.

Όταν είδα το miha bodytec, αυτό το μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης, σίγουρα δεν ένιωσα… love at first sight. Αντιθέτως, μου βγήκε μια δυσπιστία για κάθε μορφή εκγύμνασης που προκαλεί τεχνητή σύσπαση των μυών με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος, για να γυμνάσει ολόκληρο το σώμα.

Γενικά, προτιμώ να γυμνάζομαι με φυσικούς τρόπους. Τα τελευταία χρόνια όταν βρίσκω χρόνο κάνω πιλάτες και τα σαββατοκύριακα περπατάω πολύ και κάνω όλες τις δουλειές και τις βόλτες με τα πόδια - αυτά είναι τα καλά τού να μένεις στο κέντρο.

Παρόλα αυτά, πείστηκα να δοκιμάσω το miha bodytec για τρεις πρακτικούς και δελεαστικούς λόγους: για την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τα γρήγορα αποτελέσματα που λέει ότι προσφέρει στην ενδυνάμωση του σώματος και επειδή είναι personal training».

Μια συνεδρία ηλεκτρομυοδιεγερτικής εκγύμνασης EMS (Electronic Muscle Stimulation) διαρκεί μόνο είκοσι λεπτά. Κάνοντας τα απλά μαθηματικά, καταλαβαίνεις ότι μέσα σε μισή ώρα έχεις γυμναστεί, ντυθεί, χαιρετήσει και βγει από την πόρτα. Με λίγα λόγια, έχεις βγάλει την “υποχρέωση” να γυμνάσεις το κορμί που κάθεται όλη τη μέρα σε μια καρέκλα και παρακαλάει να ξεπιαστεί.

Θέλεις να μάθεις και το καλύτερο της υπόθεσης; Μια συνεδρία είκοσι λεπτών ισοδυναμεί με τρεις φορές (κάποιοι λένε και τέσσερις) συμβατικής άσκησης. Τον πρώτο καιρό, πρέπει να αφήνεις κενό ανάμεσα σε δύο προπονήσεις, γιατί ο οργανισμός πρέπει πρώτα να προσαρμοστεί στην υψηλής έντασης προπόνηση και να ξεκουραστεί για 3-4 μέρες ώστε να χτίσει τους μύες.

«Η λέξη-κλειδί είναι η προοδευτικότητα.»

Τι είναι η προπόνηση ηλεκτρομυοδιέγερσης EMS

Είναι ένα πλήρες σύστημα εκγύμνασης, που γυμνάζει το σώμα κάνοντας συσπάσεις σε όλες σχεδόν τις μυϊκές ομάδες, (στην πλάτη, στα πόδια, στα χέρια, στο στήθος, στην κοιλιά) και χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τις ηλεκτρικές συχνότητες.

«Το ότι το ανακάλυψα εγώ τώρα, δεν σημαίνει ότι είναι καινούργιο. Αντιθέτως, χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες (ήδη από τη δεκαετία του 1950) στον τομέα της αθλητικής ιατρικής και της αποκατάστασης.»

Με εστιασμένη δράση από μέσα προς τα έξω προσφέρει αύξηση της μυϊκής δύναμης, σύσφιξη, ενεργοποίηση του μεταβολισμού, βελτίωση της όψης της κυτταρίτιδας, μείωση του μυϊκού λίπους, καλύτερη στάση του σώματος και ανακούφιση από τους πόνους στη πλάτη και μέση.

Πριν ξεκινήσεις την προπόνηση, φοράς… “στολή”. Όταν έρθει η ώρα, μπορείς να την αγοράσεις ή να τη δανειστείς (πρέπει να είναι πεντακάθαρη!) κάθε φορά που πηγαίνεις να γυμναστείς. Η «στολή» αποτελείται από ένα αθλητικό συνολάκι με στενή κοντομάνικη μπλούζα και ασορτί κοντό κολάν, ζώνες και ένα γιλέκο. Η στολή βρέχεται σε συγκεκριμένα σημεία με ένα ψεκαστήρι με νερό, ώστε να αυξηθεί η ηλεκτρική αγωγιμότητα. Σε δεύτερο χρόνο, συνδέεται με το μηχάνημα με ηλεκτρόδια, τα οποία περνάνε ρεύμα χαμηλής έντασης στο σώμα.

«Τις προπονήσεις μου τις κάνω με το miha bodytec,  το μόνο που είναι πιστοποιημένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελεί ανακάλυψη του Πανεπιστημίου Ιατρικής και Αθλητισμού της Κολωνίας.»

Στην μεγάλη έγχρωμη οθόνη του miha εμφανίζεται ένα άβαταρ που σου δείχνει τις κατάλληλες ασκήσεις για το επίπεδο σου, που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις σε συγκεκριμένο αριθμό σετ. Δίπλα σου έχεις πάντα τον προσωπικό σου προπονητή, ο οποίος σε παρακολουθεί, σε κατευθύνει και σε διορθώνει. Μάλιστα, όσο προχωρούν οι συνεδρίες και το επίπεδό σου ανεβαίνει, ο προπονητής μπορεί να σε αποδεσμεύσει από τις ασκήσεις του άβαταρ και να σου φτιάξει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι ακόμα πιο δυναμικό, έντονο και εξουθενωτικό.

«Την πρώτη φορά που το δοκίμασα μου φάνηκε κάπως περίεργη η αίσθηση του ρεύματος που διαπερνούσε το σώμα μου. Μέχρι τότε δεν είχα ξανακάνει ποτέ κάτι αντίστοιχο για γυμναστική ή θεραπεία σώματος. Καταρχάς, αυτό που μου αρέσει είναι ότι νιώθω ότι γυμνάζομαι. Δεν πρόκειται για παθητική, αλλά για ενεργοπαθητική γυμναστική, αφού συμμετέχω κάνοντας το ασκησιολόγιο και βάζοντας δύναμη και ένταση.»

Υπομονή! Η πρόοδος έρχεται βήμα-βήμα

«Έπειτα από τις πρώτες συνεδρίες, αυτό που ένιωσα ήταν περισσότερη δύναμη και καλύτερη στάση στο σώμα μου. Σε επτά συνεδρίες έχω δει ενδυνάμωση και σύσφιξη των μυών στους δικέφαλους, που είναι το πιο αδύναμο σημείο του σώματος μου, όπως μου είπε ο προπονητής μου, καθώς και πιο γυμνασμένους και στρογγυλεμένους ώμους.»

Παρόλο που κάθε άτομο ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρόνο στην προπόνηση –εδώ, ρόλο παίζει ο οργανισμός, η φυσική κατάσταση και φυσικά η διατροφή–, ο γενικός κανόνας λέει ότι τα αποτελέσματα τα βλέπεις σταδιακά με κορύφωση στους τρεις μήνες. Αν μάλιστα, προσθέσεις και δεύτερη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα, θα δεις ταχύτερη βελτίωση.

Στο Optimus EMS studio σου κάνουμε ΔΩΡΟ την 1η δοκιμαστική συνεδρία, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι:

πατώντας ΕΔΩ μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου την ώρα που σε βολεύει.

ή

συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου ΕΔΩ θα επικοινωνήσουμε μαζί σου άμεσα

ή

μπορείς να μας καλέσεις στα τηλέφωνα: 2231181389 - 6936653003 και να κλείσουμε ραντεβού

www.optimusbodytec.gr

Κάντε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι μας στο youtube, για να ενημερώνεστε για τα πάντα γύρω από το EMS.

«Optimus EMS studio»
Ασωπού 12 - Λαμία
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6936653003 και 2231181389
Facebook: Optimus EMS studio
Instagram:
mihabodyteclamia
Twitter: Optimus EMS studio
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  Miha Bodytec

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση