Χριστόφορος Αχινιώτης: «Θέλουμε να συνΔιοικήσουμε με τους συμπολίτες μας»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2023 08:08 Χριστόφορος Αχινιώτης: «Θέλουμε να συνΔιοικήσουμε με τους συμπολίτες μας»

«Στόχος μας, να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια Πρότυπο!»

Ο νέος σε ηλικία και σε ιδέες υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Χριστόφορος Αχινιώτης, με το ψηφοδέλτιο «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας», του οποίου ηγείται ο νυν Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, διεκδικεί την ψήφο των συμπατριωτών του, στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, έτσι ώστε η Περιφέρεια και εν προκειμένω ο Νομός Φθιώτιδας, να έχει τον δικό του ισχυρό λόγο στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.

Μέλημά του, να συνδράμει, ώστε να επιλύονται άμεσα τα ζητήματα που ανακύπτουν και να δημιουργούνται υποδομές για την Στερεά του αύριο!

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής-ολόπλευρης κάλυψης της προεκλογικής δραστηριότητας, σας παρουσιάζουμε συνέντευξη του Χριστόφορου Αχινιώτη, στο LamiaReport και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. 

Συνέντευξη:

LR: Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας;

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενήσετε στη σελίδα σας. Κινητήριος δύναμη για την απόφασή μου αυτή, είναι η πρόθεσή μου να προσφέρω στην ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών, προβολής και συμφερόντων. Είναι χώρος σκληρής δουλειάς, δημιουργικής δράσης, αλλά και αδιάκοπης προσπάθειας,

Πάνω από όλα όμως, είναι χώρος προσφοράς. Συνειδητοποίησα πως εδώ που εγώ μεγάλωσα, έπαιξα, ονειρεύτηκα, έκανα οικογένεια, εδώ που ξεκινούν οι αναμνήσεις μου, θέλω να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στους συμπολίτες μου και ειδικά στη νέα γενιά. Αυτό με κάνει να θέλω να παλέψω και να κάνω το αδύνατο να γίνει δυνατό, μια όμορφη, σύγχρονη και ανταγωνιστική Περιφέρεια.

LR: Πως αποφασίσατε να κατεβείτε υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Φάνη Σπανό;

Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου να συμμετέχω ως υποψήφιος με τον Φάνη Σπανό είναι η προσωπικότητα του ίδιου του περιφερειάρχη. Νέος άνθρωπος, εργατικός, με όρεξη και διάθεση για προσφορά. Άνθρωπος που ακούει, μα πάνω απ’ όλα σέβεται τον συνομιλητή του.

Ο δεύτερος, επίσης, σημαντικός  λόγος της επιλογής μου, είναι η αυτοδιοικητική του εμπειρία, το έργο κατά τη θητεία του ως περιφερειάρχης καθώς και η ομάδα με νέους και ικανούς ανθρώπους που στελεχώνει το ψηφοδέλτιο του. Έχει όρεξη, θέληση, μα πάνω απ’ όλα αγάπη για την περιφέρεια μας.

Υποχρέωσή μου ως κάτοικος στο νομό Φθιώτιδας  είναι να συμβάλλω τα μέγιστα, στηρίζοντας την υποψηφιότητά του για τη Περιφέρεια, ταυτιζόμενος με τη μεθοδικότητα, την οργάνωση, τον σκοπό και στόχο του για «ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ».

LR: Πείτε μας λίγα λόγια για σας και την αυτοδιοικητική σας εμπειρία;

Κατάγομαι από την Πελασγία, όπου και γεννήθηκα, το 1982, με γονείς, τον Δημήτριο και την Κωνσταντίνα Αχινιώτη. Είμαι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Μίγκου και έχουμε αποκτήσει ένα υπέροχο παιδί, τον Δημήτρη.  

Η ενασχόληση μου με τα κοινά του τόπου μου ξεκίνησε από τον Δήμο Στυλίδας. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος και στη συνέχεια ορίστηκα αντιδήμαρχος με κατά τόπους αρμοδιότητες της δημοτικής κοινότητας Πελασγίας, αλλά και καθ’ ύλην αρμοδιότητες για την άρδευση του Δήμου Στυλίδας. Διατέλεσα Δήμαρχος του Δήμου Στυλίδας και στις εκλογές του 2019 πέρασα στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Συμμετείχα στις περιφερειακές εκλογές και από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως σήμερα είμαι περιφερειακός σύμβουλος.

Στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ευελπιστώ ότι με τη στήριξη του κόσμου θα συνεχίσω να τους εκπροσωπώ από τα έδρανα του περιφερειακού συμβουλίου.

LR: Τι αποκομίσατε τα τελευταία χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά από τους κατοίκους της Φθιώτιδας; Ποια είναι τα προβλήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν;

Η ενασχόληση με τους κατοίκους της Φθιώτιδας ήταν διαφωτιστική. Καθημερινά, δημιουργούνται συνεχώς νέες ανάγκες. Η ανατροφοδότηση και οι εμπειρίες τους, παρείχαν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Θέματα όπως τα σχέδια πόλης, η προσβασιμότητα και η οδική ασφάλεια, οι τοπικές υποδομές, η σχολική στέγη, καθώς και θέματα καθημερινότητας αποτέλεσαν βασικούς τομείς προβληματισμού.

Επιπλέον, η διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τη κοινωνία παραμένει προτεραιότητα. Μέλημά μου είναι να επιλύονται άμεσα τα ζητήματα που ανακύπτουν και να δημιουργούμε υποδομές για τη Φθιώτιδα του αύριο.

LR: Χρόνος για την οικογένεια υπάρχει;

Πάντα πρέπει να υπάρχει χρόνος για την οικογένεια. Οι εποχές έχουν αλλάξει, οι γονείς εργάζονται πολλές ώρες και λογικό είναι να χάνονται πολύτιμες ώρες για το δέσιμο της οικογένειας και της ανατροφής των παιδιών. Μεγάλωσα σε μια παραδοσιακή ελληνική οικογένεια με αρχές, ήθος και σεβασμό και αυτές είναι οι αξίες που επιθυμώ να μεταδώσω και στη δική μου οικογένεια.

Επομένως, όσο και να μην υπάρχει ο χρόνος, πρέπει να βρίσκεται. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως αντιδήμαρχος, αλλά και δήμαρχος, τέλεσα αρκετούς πολιτικούς  γάμους, στο τέλος της ανάγνωσης του κειμένου πολιτικού γάμου, αναφέρει «κοινό είναι, τέλος, και το καθήκον και δικαίωμα και των δυο σας, να μεριμνάτε για την διατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες και ελεύθερες προσωπικότητες» αυτός είναι ο στόχος μου.

LR: Είστε άνθρωπος που ασχολείστε με τα κοινά και μέσα από τη θεσμική σας θέση, αλλά και ως μέλος -ως πρόεδρος- του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πελασγίας. Ποια είναι η άποψη σας για τους συνεταιρισμούς; Τελικά η διάθεση προσφοράς είναι κάτι έμφυτο ή καλλιεργείται;

Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι απλώς καθήκον, αλλά προσωπική δέσμευση για μένα. Η προθυμία να προσφέρω στην κοινωνία είναι ένας συνδυασμός, τόσο έμφυτων αξιών, όσο και καλλιεργημένης αίσθησης ευθύνης. Πρόκειται για την αναγνώριση της διασύνδεσης των ζωών μας και της συλλογικής ευθύνης που μοιραζόμαστε για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους κατοίκους της Φθιώτιδας.

Όσον αφορά, τα συνεταιριστικά σχήματα, πέρασαν τις δυσκολίες τους όπως και ολόκληρη η χώρα. Πιστεύω, πλέον, ότι έχουμε εισέρθει σε μια νέα νοοτροπία και αυτό μόνο όφελος μπορεί να προσδώσει στους παραγωγούς. Όλα αυτά βέβαια όταν οι συνεταιρισμοί μας είναι υγιείς. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πελασγίας ήταν ένας από αυτούς που αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες. Με σωστό προγραμματισμό και προσεκτικές κινήσεις, καταφέραμε να απαλλαγούμε από όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις και να υπάρχει πλέον αποθεματικό στα ταμεία μας μετά από αρκετά χρόνια.

Ένα από τα οφέλη των παραγωγών του ΑΣ Πελασγίας, είναι ότι μπορούν να ελαιοποιούν το προϊόν τους με τις λιγότερες κρατήσεις. Όταν για παράδειγμα την περασμένη ελαιοκομική περίοδο στο τελικό προϊόν, κρατούσαν το 15 έως 20% του προϊόντος ως δικαίωμα, εμείς ήμασταν στο 13%.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πελασγίας δε μένει μόνο στην επίσημη δραστηριότητα του, αλλά πραγματοποιεί και δράσεις οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία της Πελασγίας. Μια από αυτές είναι ο εξωραϊσμός του Αγίου Κωνσταντίνου. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε μικρής κλίμακας έργα, όπως καλλωπισμός του περιβόλου, ηλεκτροδότηση, υδροδότηση κ.α. Ένας χώρος ιδιαίτερης ομορφιάς με τους κατοίκους του χωριού να περνούν αρκετές ώρες απολαμβάνοντας την ξεχωριστή θέα.

LR: Μπορείτε να  μας πείτε ποια θα είναι η δική σας προτεραιότητα;

Προσωπικά προτεραιότητές μου, εφόσον εκλεγώ, είναι η ανάπτυξη και η βελτίωση του Νομού μας, επικεντρώνοντας σε πολλούς τομείς που έχουν σημαντική επίδραση στη ζωή των πολιτών. Μία από τις προτεραιότητες μου, είναι η κοινωνική ανάπτυξη.

Οι πολιτικές και τα μέτρα που προωθούν την κοινωνική ανάπτυξη στοχεύουν στη μείωση της φτώχειας, την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, όπως η υγεία και η εκπαίδευση, τη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών για όλους και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Είναι σημαντική η ευημερία των κοινωνιών επιτυγχάνοντας ίσες ευκαιρίες.

LR: Γιατί όμως οι πολίτες της Φθιώτιδας να σας ψηφίσουν όταν μάλιστα έχουν να επιλέξουν πληθώρα υποψηφίων από πολλούς Συνδυασμούς; Γιατί κάποιος να σας «σταυρώσει»;

Γιατί δεν φοβάμαι να βγω μπροστά και να διεκδικήσω για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Γνωρίζω τα προβλήματα του τόπου μου, αλλά  και τις προοπτικές του. Θα είμαι πάντα “παρών” γιατί έχω μάθει να βγαίνω μπροστά και να μην κρύβομαι.

Αξία στην πολιτική δεν είναι απλώς και μόνο να καταγράφεις τα προβλήματα, αλλά και να μπορείς να προτείνεις λύσεις. Για εμένα αυτό έχει αξία και αυτό με εμπνέει. Να βάζω στόχους και να εργάζομαι σκληρά μέχρις ότου να τους εκπληρώσω. Έτσι έχω μάθει στη ζωή μου και στο επάγγελμά μου, έτσι φιλοδοξώ να πράξω και στα Περιφερειακά Συμβούλια εάν οι συμπολίτες μου μου δώσουν μέσω της ψήφου τους την εντολή να τους εκπροσωπήσω.

Καλώ τους πολίτες του νομού Φθιώτιδας  να συνταχθούν μαζί μας στον αγώνα που κάνουμε για μια καλύτερη Περιφέρεια, μια Περιφέρεια  που θέλουμε να ζούμε. Θέλουμε να συνΔιοικήσουμε με τους συμπολίτες μας και να είμαστε μαζί σε όλα, από την προεκλογική περίοδο μέχρι και την επόμενη μέρα που θα κερδίσουμε! Αγωνίζομαι ελεύθερος από προκαταλήψεις και γεμάτος εμπειρίες, γνώσεις και προπάντων με θέληση προσφοράς. Δεν ανήκω στους ανθρώπους που πορεύονται με υποσχέσεις, ανήκω σε αυτούς που διαρκώς μάχονται και προσπαθούν με πίστη και αφοσίωση. Φίλες και φίλοι, με αισθήματα ευθύνης, σεβασμού και προσφοράς, ζητώ την ψήφο σας.

Επιμένοντας στην καρδιά της Ελλάδας, θα τα καταφέρουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση