7η ΕΜΑΚ: Διάσωση στα παγωμένα ορμητικά νερά του ποταμού (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016 08:10 7η ΕΜΑΚ: Διάσωση στα παγωμένα ορμητικά νερά του ποταμού (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Βούτηξαν στα παγωμένα, ορμητικά νερά του ποταμού Καρπενησιώτη, στην Ευρυτανία, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές - Δείτε εντυπωσιακό βίντεο και φωτογραφίες.

«Διάσωση σε Ορμητικά Νερά» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που ολοκληρώθηκε στην Ευρυτανία και συγκεκριμένα στον ποταμό Καρπενησιώτη, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η εκπαίδευση έγινε στα  πλαίσια  της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ  με  το Πυροσβεστικό Σώμα και υλοποίησε το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ.  

Εκπαιδευτής ήταν ο Γιάννης Χολέβας, πιστοποιημένος εκπαιδευτής Διάσωσης Ορμητικών Νερών της Rescue 3 International. Στο πρόγραμμα πήραν μέρος όλα τα στελέχη της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. μαζί και με τον Διοικητή της, Αντιπύραρχο Αντώνη Μίχα.

Τα πλάνα και οι εικόνες που θα δείτε είναι εντυπωσιακές και έχουν τραβηχτεί από action camera, ενσωματωμένη στο κράνος του εκπαιδευτή και από κινητό τηλέφωνο.

Δείτε το βίντεο:

Η Διευθύντρια του ΚΕΚ Λαμίας κ. Μερσίνα Παρηγόρη δήλωσε:

«Στα  πλαίσια  της συνεργασίας που ξεκίνησε ο ΟΑΕΔ  με  το Πυροσβεστικό Σώμα και την κατάρτιση των υπαλλήλων της  ΕΜΑΚ, μέσω των ΚΕΚ που διαθέτει ο Ογανισμός, εκτιμώντας τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα της «Διάσωσης σε Ορμητικά Νερά» χρηματοδότησε αυτό το πρόγραμμα των 50 ωρών που υλοποιήθηκε από το ΚΕΚ ΟΑΕΔ Λαμίας σε συνεργασία με την 7η ΕΜΑΚ .

Στους εκπαιδευόμενους δίνεται η δυνατότητα  μετά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις  να πιστοποιηθούν από το μεγαλύτερο διεθνή οργανισμό  Rescue 3 International.

Το ΚΕΚ Λαμίας θα υλοποιήσει ακόμη τέσσερα εγκεκριμένα προγράμματα που προτάθηκαν από το Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο κ.Αντώνη  Μίχα ο οποίος έδειξε από την αρχή της επικοινωνίας μας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση των στελεχών του και είναι τα εξής:

1.«Διάσωση από βράχο, βασικές αρχές  βουνού και ορειβασίας»

2.«Διάσωση και Διάσχιση φαραγγιών»

3.«Ορειβασία σε χειμερινό βουνό-Προσανατολισμός και βασικές αρχές μετεωρολογίας»

4.«Διαχείριση ψυχολογικής κατάστασης του διασώστη πριν το συμβάν ,κατά τη διάρκεια και μετά από αυτό»

Δείτε φωτογραφίες από το πρόγραμμα «Διάσωσης σε Ορμητικά Νερά» που ολοκληρώθηκε στην Ευρυτανία:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση