Champions League: Με ματσάρες και Σίτι η πρεμιέρα! Ιστορική χρονιά με απουσία των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 10:21 Champions League: Με ματσάρες και Σίτι η πρεμιέρα! Ιστορική χρονιά με απουσία των Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο

Έφτασε επιτέλους η ώρα που περίμεναν όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι. Οι 32 ομάδες των ομίλων του Champions League 2023/24 μπαίνουν στη “μάχη” για το… απόλυτο έπαθλο. Η “διαδρομή” για να φτάσουν στον τελικό του Wembley ξεκινάει απόψε, με τα ματς της Τρίτης (19/09) για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Με την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι τα ματς της βραδιάς. Για πρώτη φορά μετά το 2003 χωρίς Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το Champions League μπαίνει στη… σέντρα! Μετά και την ολοκλήρωση των προκριματικών της γύρων, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπαίνει στη φάση των ομίλων (τα γκρουπ από 5 έως 8), με την κάτοχο του τροπαίου, Μάντσεστερ Σίτι (υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα) να είναι ανάμεσα στις ομάδες που αγωνίζονται το βράδυ της Τρίτης (19.09.2023)

Απόψε ξεκινάει μία διαδρομή, όπου μόνο δύο ομάδες θα καταφέρουν να την διανύσουν μέχρι τέλους, για να φτάσουν την πρώτη ημέρα του Ιουνίου στο Wembley του Λονδίνου, το οποίο θα φιλοξενήσει τον τελικό. Τη φετινή σεζόν όμως θα έχουμε μια “συνθήκη” που είχαμε 20 χρόνια να την αντικρίσουμε στο Champions League.

Για πρώτη φορά μετά το 2003 το Champions League αρχίζει και στον… αγωνιστικό του χώρο δεν θα βρεθούν οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο! Οι δυο παίκτες, δηλαδή, που έγραψαν Ιστορία στη διοργάνωση (με τα προσωπικά του επιτεύγματα και τους τίτλους που κατέκτησαν).

Θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία σεζόν που το Champions League έχει τη μορφή που εδώ και πάρα πολλά χρόνια γνωρίζουμε, αφού από του χρόνου μπαίνει σε ισχύ το νέο της format.

Η πρώτη “σέντρα” στη φάση των ομίλων θα γίνει στις 19:45, όταν θα ξεκινήσουν οι δύο πρώτες αναμετρήσεις της βραδιάς. Για τον 6ο όμιλο, η Μίλαν θα φιλοξενήσει τη Νιούκαστλ, η οποία επιστρέψει στο Champions League μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει στη Βέρνη το παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ελβετίας, Γιουνγκ Μπόις, με τη Λειψία, για τον 7ο όμιλο.

Από τα ματς που θα ξεκινήσουν στις 22:00, ξεχωρίζουν τα Λάτσιο – Ατλέτικο Μαδρίτης (5ος όμιλος), Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ (6ος όμιλος) και Μπαρτσελόνα – Αντβέρπ (8ος όμιλος).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του Champions League:

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Φέγενορντ (Ολλανδία)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Λάτσιο (Ιταλία)

Σέλτικ (Σκωτία)

1η αγωνιστική

22:00 Φέγενορντ-Σέλτικ

22:00 Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)

Μίλαν (Ιταλία)

Νιούκαστλ (Αγγλία)

1η αγωνιστική

19:45 Μίλαν-Νιούκαστλ

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

Λειψία (Γερμανία)

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)

1η αγωνιστική

19:45 Γιουνγκ Μπόις-Λειψία

22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ερυθρός Αστέρας

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

Πόρτο (Πορτογαλία)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)

Αντβέρπ (Βέλγιο)

1η αγωνιστική

22:00 Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ

22:00 Σαχτάρ Ντόνετσκ-Πόρτο

Τετάρτη 20 Σεπεμβρίου

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

Κοπεγχάγη (Δανία)

Γαλατασαράι (Τουρκία)

1η αγωνιστική

19:45 Γαλατασαράι-Κοπεγχάγη

22:00 Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Σεβίλη (Ισπανία)

Άρσεναλ (Αγγλία)

Αϊντχόφεν (Ολλανδία)

Λανς (Γαλλία)

1η αγωνιστική

22:00 Σεβίλη-Λανς

22:00 Άρσεναλ-Αϊντχόφεν

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Νάπολι (Ιταλία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Μπράγκα (Πορτογαλία)

Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)

1η αγωνιστική

19:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Ουνιόν Βερολίνου

22:00 Μπράγκα-Νάπολι

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Ίντερ (Ιταλία)

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Σοσιεδάδ (Ισπανία)

1η αγωνιστική

22:00 Μπενφίκα-Σάλτσμπουργκ

22:00 Σοσιεδάδ-Ίντερ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση