Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 3-2: Πήρε «εκδίκηση» με καθοριστικό Μπρινιόλι και τον έριξε από την κορυφή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2023 22:29 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός 3-2: Πήρε «εκδίκηση» με καθοριστικό Μπρινιόλι και τον έριξε από την κορυφή

Στο ματς του πρώτου γύρου, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 5-0 στη Λεωφόρο. Μέσα στο Περιστέρι, όμως, ο Ατρόμητος πήρε την «εκδίκησή» του, νικώντας το «τριφύλλι» με 3-2, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι ο Ιωαννίδης.

Πριν λίγο καιρό είχε πάρει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Το βράδυ της Κυριακής (17.12) ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην έδρα του Ατρομήτου με  3-2 και… έπεσε από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League.

Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε τον Παναθηναϊκό στους 31 βαθμούς και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ να τον προσπεράσει (στο +1 οι Θεσσαλονικείς). Στην πρώτη θέση μπορεί να ανέβει η ΑΕΚ (30 β.) εάν νικήσει τη Δευτέρα τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Το «τρίποντο» αυτό ανέβασε τους Περιστεριώτες στους 15 βαθμούς.

Μετά από ένα πολύ νευρικό ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κερδίζει «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια φάση στα καρέ του Τσιντώτα. Ο Ατρόμητος αμύνθηκε με διπλή ζώνη άμυνας και έψαξε κάποια βαθιά μπαλιά για να «πατήσει» στην περιοχή του Μπρινίλο, χωρίς αποτέλεσμα.

Το ματς κύλησε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Η πρώτη του μεγάλη φάση ήρθε στο 31’ και χάθηκε από πλευράς Ατρομήτου! Ο Κούντε σέντραρε από δεξιά, ο Βαλένσια έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπρινιόλι έδιωξε με το ένα χέρι.

Η φάση αυτή… ξύπνησε τον Παναθηναϊκό. Στο 34’ ο Κώτσιρας έκανε ωραία κάθετη προς τον Παλάσιος που βγήκε τετ α τετ έκανε το πλασέ με τον Τσιντώτα να διώχνει τη μπάλα. Αυτή έφτασε στον Βιλένα μετά από πάσα του Μαντσίνι που έκανε το σουτ αλλά η άμυνα του Ατρόμητου έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά μετά, ο Χουάνκαρ έκανε υπέροχη κάθετη πάσα στον Παλάσιος που βγήκε μπροστά από τον Κεσχρίντα, αυτός τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φώτης Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο Περιστέρι (0-1).

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όμως, ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση, με ένα… δώρο. Η άμυνα του Παναθηναϊκού “κοιμήθηκε” σε μακρινή εκτέλεση φάουλ του Κουντέ, ο Μπρινιόλη δεν συνεννοήθηκε σωστά με τους συμπαίκτες του, έκανε τραγική έξοδο και ο Έντερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας στην ουσία κακό κοντρόλ αντί για πλασέ, με τον Ιταλό πορτιέρε να είναι εκτός τέρματος.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και το… πλήρωσε. Μετά από γέμισμα του Ασεβέδο από αριστερά, ο Βέργος νίκησε τον Γεβντάι στη «μονομαχία» πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Μπρινιόλι να έχει μια ακόμα κακή αντίδραση.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει και στο 54’ ο Παλάσιοςδεν μπόρεσε να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά – ψαράκι, από μπαλιά του Μαντσίνι. Ο Ατρόμητος όχι μόνο δεν «μαζεύτηκε» στην άμυνά του, αλλά έφτασε στο 3-1. Έντερ και Ρομπάιγ, συνδυάστηκαν, ο δεύτερος βγήκε τετ α τετ από τα δεξιά με τον Μπρινιόλι -που έκανε έξοδο, αλλά τελικά σταμάτησε και δεν έφτασε στην μπάλα- έκανε το “σκαφτό” πάνω από τον Ιταλό πορτιέρε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του «τριφυλλιού».

Μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πίεσε για να μειώσει στο σκορ και κατάφερε να φτάσει στο τελικό 3-2 στο 90+2’ με νέα εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιωαννίδη (έκανε χέρι ο Ντε Μποκ σε εκτέλεση κόρνερ).

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση