Η χαρτοπετσέτα που άλλαξε τη ζωή του Λιονέλ Μέσι πωλείται σε δημοπρασία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024 14:42 Η χαρτοπετσέτα που άλλαξε τη ζωή του Λιονέλ Μέσι πωλείται σε δημοπρασία (φωτο Reuters)

300.000 λίρες η τιμή εκκίνησης για την ιστορική χαρτοπετσέτα.

Η πρώτη συμφωνία του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα γράφτηκε πάνω σε μια χαρτοπετσέτα. Τώρα, αυτό το κομμάτι χαρτιού δημοπρατείται και η τιμή εκκίνησης θα είναι 300.000 λίρες. 

Πρόκειται για τη συμφωνία του 13χρονου τότε Λιονέλ Μέσι με την ομάδα στην οποία έγραψε ιστορία. Ήταν Δεκέμβριος του 2000 όταν ο τότε προπονητής της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Ρέξα, δεσμεύθηκε εγγράφως πάνω σε μια χαρτοπετσέτα ότι ο Αργεντινός θα υπογράψει συμβόλαιο με τον καταλανικό σύλλογο. 

Ο Ρέξα είχε προσκαλέσει εκείνη την ημέρα σε γεύμα τον πατέρα του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε, προκειμένου να καθησυχάσει τις ανησυχίες που είχε οικογένεια επειδή δεν είχε πάρει μια απάντηση από την Μπαρτσελόνα μετά το δοκιμαστικό του ποδοσφαιριστή. 

«Στη Βαρκελώνη, την 14η Δεκεμβρίου 2000 και παρουσία των κυρίων Μινγκέλα και Οράσιο, ο Κάρλες Ρέξα, αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, συμφωνεί υπό την ευθύνη του και ανεξάρτητα από όποια διαφωνία, να υπογράψει με τον παίκτη Λιονέλ Μέσι, με την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε στα ποσά που έχουν συμφωνηθεί», αναφέρει το κείμενο πάνω στη χαρτοπετσέτα.

Σε αυτή υπάρχουν επίσης οι υπογραφές του Ζοζέπ Μινγκέλια, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος μεταγραφών της Μπαρτσελόνα και του μάνατζερ Οράσιο Γκαγκιόλι, που είχε προτείνει τον Λιονέλ Μέσι. Ένα μήνα αργότερα ο Αργεντινός υπέγραψε με τους Καταλανούς και στην πορεία έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. 

Έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα στα 16 του χρόνια και σκόραρε συνολικά 672 γκολ σε 778 ματς. Ο 36χρονος πλέον Λιονέλ Μέσι κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ισπανίας και τέσσερα Champions League, προτού αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη παίρνοντας μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2021. 

Η χαρτοπετσέτα θα πωληθεί σε δημοπρασία του Bonhams που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο. «Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω διαχειριστεί ποτέ», δήλωσε ο Ίαν Έλινγκ από τον βρετανικό οίκο δημοπρασιών. 

«Ναι, είναι χαρτοπετσέτα. Αλλά είναι η περίφημη χαρτοπετσέτα από το ξεκίνημα της καριέρας του Λιονέλ Μέσι. Άλλαξε τη ζωή του Μέσι, το μέλλον της Μπαρτσελόνα και συνέβαλε καθοριστικά στο να χαρίσει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές του ποδοσφαίρου σε δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση