Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0: Νίκη και «βήμα» πρόκρισης για τους Πειραιώτες στο Conference League

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024 21:47 Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0: Νίκη και «βήμα» πρόκρισης για τους Πειραιώτες στο Conference League

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τη Φερεντσβάρος στο πρώτο παιχνίδι των μπαράζ του Conference League και ο Ελ Κααμπί του χάρισε τελικά τη νίκη με 1-0, χάρη σε ένα γκολ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά το πρώτο μισάωρο του αγώνα και αφού η Φερεντσβάρος είδε το VAR να της ακυρώνει ένα γκολ λόγω οφσάιντ, ο Ολυμπιακός “κυριάρχησε” πλήρως στο παιχνίδι, αλλά δυσκολεύτηκε να βρει ένα γκολ. Ο Ελ Κααμπί έλυσε όμως το… γόρδιο δεσμό και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στους Πειραιώτες στο Conference League.

Το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Βάργκα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά το VAR ακύρωσε το τέρμα της Φερεντσβάρος, για οφσάιντ του σκόρερ στη φάση.

Οι Πειραιώτες γλίτωσαν έτσι τον απόλυτο “αιφνιδιασμό”, αλλά η Φερεντσβάρος πήρε ψυχολογία και συνέχισε να επιτίθεται στο “Καραϊσκάκης”. Είχε έτσι δύο καλές στιγμές με τον Ραμίρεζ στο 24′ να μην μπορεί να νικήσει τον Πασχαλάκη με ωραίο σουτ και τον Βάργκα να αστοχεί σε δική του προσπάθεια στο 29′.

Ο Ολυμπιακός άριχσε να ανεβαίνει στη συνέχεια και είχε τις δικές του φάσεις για ένα γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 32′, με τον Ροντινέι να κάνει τη σέντρα από δεξιά μετά από κόρνερ και τον Κάρμο να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει εξαιτίας της φοβερή αντίδρασης του Ντιμπούς.

Ο Μασούρας δεν κατάφερε επίσης να πλασάρει από κοντά σε μία αναμπουμπούλα στο 42′, με αποτέλεσμα το 0-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και “πίεσε” τη Φερεντσβάρος για το γκολ της νίκης. Ο Φορτούνης είχε δύο σουτ και μία εκτέλεση φάουλ που “απείλησαν” τους Ούγγρους, ενώ στο 64′, ο Ελ Κααμπί έκανε κακό πλασέ μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε ακόμη πιο κοντά με φοβερή ενέργεια και σουτ στο 80′, που απέκρουσε ο Ντιμπούς, για να βρει τελικά το γκολ στην… τρίτη και φαρμακερή ευκαιρία του. Στο 83′ ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μαροκινός επιθετικός πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 των Πειραιωτών στο ματς.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsit.gr/

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση