Σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα πέντε ελληνικά πληρώματα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 17:19 Σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα πέντε ελληνικά πληρώματα

Σε... τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αυτό το καλοκαίρι βρίσκονται και τα πέντε ελληνικά πληρώμετα που σήμερα, Κυριακή (19/5) ρίχτηκαν στη «μάχη» του Παγκοσμίου Κυπέλλου/Προολυμπιακή Ρεγκάτα της Λουκέρνης, τελευταία ευκαιρία στο άθλημα της κωπηλασίας για συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Τα δύο από τα πέντε ελληνικά πληρώματα εξασφάλισαν την πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους (Τρίτη, 21/5), ενώ τα άλλα τρία προκρίθηκαν στα ημιτελικά (Δευτέρα, 20/5).

Συγκεκριμένα, οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου τερμάτισαν στην 1η θέση στην προκριματική σειρά τους στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και πέρασαν απευθείας στον τελικό της Τρίτης (21/5, 12:20 μ.μ.) που θα διεκδικήσουν το ένα από τα δυο «χρυσά εισιτήρια» που οδηγούν στο Παρίσι. Οι «ασημένιες» πρωταθλήτριες Ευρώπης (σ.σ. πριν από λίγες ημέρες στο Ζέγκεντ) μπήκαν από την αρχή της κούρσας μπροστά και «σφράγισαν» το μοναδικό εισιτήριο που έδινε η προκριματική σειρά για τον τελικό.

Την πρόκριση στον τελικό εξασφάλισαν και οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ως 2οι της προκριματικής σειράς τους και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό που έχει προγραμματιστεί επίσης για την Τρίτη στις 12:30. Οι δύο πρώτοι του τελικού εξασφαλίζουν θέση στο Παρίσι.  

Μεγάλο βήμα έκανε στο σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Φράγκου που παρά την πολύ μεγάλη συμμετοχή (15 πληρώματα) πήρε την 3η θέση στον προκριματικό και εξασφάλισε την πρόκριση για τον ημιτελικό της Δευτέρας (20/5, 11:36 π.μ.). Από τον τελικό του σκιφ γυναικών τα τρία (3) πρώτα πληρώματα θα προκριθούν στο Παρίσι.

Στον ημιτελικό της δικώπου συνεχίζουν και οι Ζήσης Μπουκουβάλας-Θανάσης Παλαιοπάνος, οι οποίοι τερμάτισαν 3οι στον προκριματικό και πέρασαν στη καλύτερη 12άδα και τον ημιτελικό της Δευτέρας (20/5, 10:55 π.μ.). Στόχος τους ασφαλώς ο τελικός της Τρίτης (21/5) και η μια από τις δυο πρώτες θέσεις που δίνουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίστοιχη επιτυχία και για ακόμη ένα νέο πλήρωμα, αυτό του διπλού ανδρών με τους Γιάννη Καλανδαρίδη- Νίκο Χωλόπουλο. Τερμάτισαν στη 2η θέση στην προκριματική σειρά τους κι έκλεισαν θέση για τον ημιτελικό της Δευτέρας (20/5, 11:12 π.μ.) με στόχο τον τελικό της Τρίτης (21/5) και ένα από τα δυο εισιτήρια για το Παρίσι. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση