Η αντίπαλος του Ολυμπιακού και ο... παλιός εχθρός!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014 17:17 Η αντίπαλος του Ολυμπιακού και ο... παλιός εχθρός!

Ταξίδι στην Ουκρανία θα κάνει ο Ολυμπιακός, για να αντιπετωπίσει την Ντνίπρο, στο πλαίσιο των ''32'' του Europa League. Διαβάστε για την αντίπαλο των “ερυθρόλευκων”, που έχει για προπονητή ένα παλιό γνώριμο των Πειραιωτών, που τους είχε αποκλείσει στο παρελθόν

Αναμφίβολα το όνομα της Ντνίπρο μόνο φόβητρο δεν μπορεί να αποτελέσει για τον Ολυμπιακό του... Champions league. Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας της περασμένης σεζόν, που ιδρύθηκε το 1918, εδρεύει στο Ντνιπροπετρόβσκ και θα την αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες

Βέβαια, το έργο των “ερυθρόλευκων” δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και... παιχνιδάκι, καθώς ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Ουκρανία στις 19 Φεβρουαρίου, εκεί όπου θα βρει χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν η Ντνίπρο θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Κίεβο ή θα επιστρέψει στο Ντνιπροπετρόφσκ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι προπονητής της Ντνίπρο είναι ο Μίρον Μάρκεβιτς, ο πρώην τεχνικός της Μέταλιστ, που το 2012 είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τη φάση των ''8'' του Europa League. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 1-0 στην Ουκρανία, αλλά στο Καραϊσκάκη ηττήθηκε με 2-1, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ξανά στο δρόμο των Πειραιωτών ο 63χρονος προπονητής.

Οι Ουκρανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο, με την επικράτηση (1-0) σε βάρος της Σεντ-Ετιέν, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Καραμπάγκ δεν κέρδισε την Ίντερ.

Τα... δυνατά ονόματα στο ρόστερ της είναι ο επιθετικός Γεβγέν Κονοπλιάνκα και αρχηγός της, Ρουσλάν Ρόταν. Στο τρέχον ουκρανικό πρωτάθλημα η Ντνίπρο είναι τρίτη με 28 βαθμούς (36 έχει η Ντιναμό Κιέβου και 31 η Σαχτάρ Ντόνετσκ) με οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες. Πάντως μέχρι να παίξει με τον Ολυμπιακό δεν έχει άλλες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα, το οποίο έχει διακοπεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου λόγω της βαρυχειμωνιάς.

Το ρόστερ της ομάδας: 

Τερματοφύλακες: Λάστουβκα (Τσεχία), Μπόικο, Σελίχοφ. 

Αμυντικοί: Βλαντ (Ρουμανία), Μάζουκ (Τσεχία), Στρίνιτς (Κροατία), Ντάγκλας (Βραζιλία), Λούχκεβιτς, Πολιόβι, Φεντέτσκι, Μιχούνοφ. 

Μέσοι: Κανκάβα (Γεωργία), Μάτος (Βραζιλία), Γκάμα (Πορτογαλία), Μπαρτούλοβιτς (Κροατία), Τσεμπεριάσκο, Κραβτσένκο, Σάχκοφ, Ρόταν, Πολιτίλο, Μπλιζνιτσένκο. 

Επιθετικοί: Κάλινιτς (Κροατία), Ματέους (Βραζιλία), Κονοπλιάνκα, Σελέζνιοφ, Ζοζούλια.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση