Μητσοτάκης από Φθιώτιδα: Να είστε έτοιμοι για εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 23:02 Μητσοτάκης από Φθιώτιδα: Να είστε έτοιμοι για εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «απομένουν 112 μέρες μέχρι τις εκλογές» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές «και ενδεχόμενα και τις εθνικές εκλογές» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφερόμενος στην περιοδεία του στην Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε τον καθαρό αέρα της Ευρυτανίας αυτές τις μέρες. Δυστυχώς από την πρωτεύουσα και ειδικά από το κοινοβούλιο αυτές τις μέρες τολμώ να πω ότι αναδύεται μία δυσωδία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις τελευταίες συζητήσεις που γίνονται για την αλλαγή του κανονισμού της βουλής. «Αυτά τα οποία έχουμε δει τις τελευταίες μέρες και τις τελευταίες βδομάδες μόνο αηδία προκαλούν στους πολίτες», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε και βρίσκεται απέναντι στη συμφωνία», σημείωσε πως η ενόχληση από τη συγκεκριμένη συμφωνία «δεν αφορά μόνο τους Μακεδόνες αλλά αφορά όλους τους Έλληνες» και προσδιόρισε πως «αισθάνονται βαθιά ενοχλημένοι όταν διαπιστώνουν τώρα πως Μακεδόνας με βάση τη συμφωνία, ομιλών την μακεδονική γλώσσα και κάτοχος της μακεδονικής ταυτότητας θα είναι μόνο οι βόρειοι γείτονες μας. Με τη βούλα και τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους. Αυτά τα έκανε ο κύριος Τσίπρας. Τα έκανε και ο κύριος Καμμένος. Που τώρα έχει φορέσει το μανδύα του μακεδονομάχου» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας πως ο κ. Καμμένος είχε δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση όταν η Ν Δ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και όπως σχολίασε «δεν το έκανε γιατί ήθελε να παραμείνει στη καρέκλα για λίγους μήνες ακόμα».

«Ραδιουργίες αυτά που γίνονται στην Βουλή»

Σε ότι αφορά τις συζητήσεις που εξελίσσονται για την τροποποίηση του κανονισμού της βουλής τις χαρακτήρισε «ραδιουργίες για να αλλάξει ο κανονισμός της βουλής και να απολαμβάνει ο κ. Καμμένος για λίγο, τα προνόμια του αρχηγού κόμματος» όπως τόνισε και επανέλαβε ότι «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ο κ. Τσίπρας εκβιαζόμενος αναγκάζεται να ενδίδει». Μάλιστα συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι «ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός. Δεν χρειαζόμαστε έναν εκβιαζόμενο πρωθυπουργό. Γι’ αυτό πρέπει να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν να απαλλαχτούμε από αυτή την κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύντομη στάση του στη Μακρακώμη στην πορεία του για την Ευρυτανία συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των φορέων στην περιοχή ενώ απόψε θα συμμετέχει στο Καρπενήσι στο κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας της νομαρχιακής επιτροπής της ΝΔ για αύριο το απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση που οργανώνεται στη Λαμία για τις Περιφερειακές εκλογές.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση