Αλλάζει η φορολογική κλίμακα: Ποιες ελαφρύνσεις ανακοινώνει από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 19:39 Αλλάζει η φορολογική κλίμακα: Ποιες ελαφρύνσεις ανακοινώνει από τη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αλλαγές έχουν οριστικοποιηθεί και μένει μόνο να ανακοινωθούν για να δώσουν ανάσα στους Έλληνες φορολογούμενους

Σε ισχύ μπαίνει το επόμενο διάστημα η νέα φοροκλίμακα για τους Έλληνες φορολογούμενους. Τις φορολογικές ελαφρύνσεις, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αλλαγές έχουν οριστικοποιηθεί και μένει μόνο να ανακοινωθούν για να δώσουν ανάσα στους Έλληνες φορολογούμενους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις όσο και τα μέτρα στήριξης της οικοδομής έχουν «κλειδώσει». Κι αυτό που ουσιαστικά απομένει είναι να γίνουν παρεμβάσεις στη φορολογία του εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Αυτό που τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι ότι θεωρείται βέβαιη η απόφαση για τη θέσπιση νέας φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων από τη νέα χρονιά που θα ελαφρύνει περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενους που έχουν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση