Κολωνός: Εν αναμονή ενταλμάτων οι Αρχές - Θα εξετασθούν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 17:56 Κολωνός: Εν αναμονή ενταλμάτων οι Αρχές - Θα εξετασθούν και τα άλλα παιδιά της οικογένειας

Την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης και άλλων ταυτοποιημένων παιδοβιαστών της 12χρονης αναμένουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων - Αναμένεται να δοθούν όλα μαζί και να εκτελεστούν σχεδόν μαζικά.

Κορυφώνονται οι έρευνες αστυνομικών και δικαστικών Αρχών ώστε να ακολουθήσουν νέες συλλήψεις ήδη ταυτοποιημένων παιδοβιαστών που κακοποίησαν την 12χρονη από τον Κολωνό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων αναμένουν την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για περίπου 10 άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί έως τώρα και αναμένεται από την Ανακρίτρια να εκδοθούν όλα μαζί για να εκτελεστούν σχεδόν μαζικά και ταυτόχρονα. Ενδέχεται ανάμεσα στα εντάλματα να είναι και για συγγενικό πρόσωπο του Ηλία Μίχου, ωστόσο αν αυτό τελικά συμβεί θα αφορά δευτερεύουσες κατηγορίες σε σχέση με αυτές που αφορούν τους υπόλοιπους.

Ο παιδοβιαστής και μαστροπός Ηλίας Μίχος αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Γρεβενών και ο δεύτερος συλληφθείς, ο Ιωάννης Σοφιανίδης αναμένεται να οδηγηθεί στις Φυλακές Τριπόλεως.

Η 37χρονη μητέρα που συνελήφθη και εκείνη με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της κόρης αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή την Δευτέρα.

Η μητέρα της 12χρονης, παρότι αρνείται τις κατηγορίες ουσιαστικά «κάηκε» από τα επανειλημμένα εμβάσματα που εντόπισαν οι Αρχές στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας.

Μοιραία λοιπόν θα γίνει και άρση τραπεζικού απορρήτου για τον ενδελεχή έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων με την υπόθεση, ώστε να ακολουθηθεί η πορεία του χρήματος που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλους εμπλεκόμενους.

Ένα παράλληλο μέρος της έρευνας που θα απασχολήσει το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, είναι αν τυχόν έχουν πέσει θύματα παρόμοιων καταστάσεων και άλλα παιδιά από τα οκτώ που είχε η πολύτεκνη οικογένεια, καθώς αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχολόγους της Αστυνομίας, ενώ σίγουρα θα απασχολήσει την Δικαιοσύνη και το τι πρόκειται να συμβεί με αυτά τα παιδιά και αν θα πρέπει να δοθούν σε συγγενείς ή δομές πρόνοιας.

Οι καταθέσεις που έχει δώσει το ίδιο το θύμα στους αστυνομικούς είναι ανατριχιαστικές αφού περιγράφει με λεπτομερή τρόπο πως έγινε η προσέγγιση από τον Μίχο, πως την εκμεταλλεύτηκε και την βίαζε εντός του καταστήματός του και τι είδους απειλές χρησιμοποιούσε ακόμη και υπό την απειλή όπλων για να την εξαναγκάσει να πηγαίνει με άλλους παιδεραστές που έκλειναν ραντεβού έναντι ελάχιστων χρημάτων, μέσα στα αυτοκίνητά τους με το θύμα, στην πλειονότητά τους οικογενειάρχες και άτομα …υπεράνω πάσης υποψίας.

Έφοδος και συλλήψεις στον οίκο ανοχής που καταγγέλθηκε ότι πήγαινε ο Μίχος

Στο πλαίσιο ερευνών που διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, για τον βιασμό και την μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, βραδινές ώρες της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Εντός του χώρου αυτού εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων με τη συνδρομή αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας τέσσερις αλλοδαπές (τρεις από την Κολομβία και μία από την Μολδαβία) για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται ότι οι ιερόδουλες συνελήφθησαν μόνο για τις παραβάσεις που προαναφέρονται, ενώ η έφοδος πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο εξαιτίας της καταγγελίας που έκανε η ιδιοκτήτριά του, η οποία παρέδωσε ένα στικάκι στην Ασφάλεια και κατασχέθηκε και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του χώρου για να αναλυθεί και να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες της.

Δηλαδή αν επισκεπτόταν τον συγκεκριμένο οίκο ανοχής ο Ηλίας Μίχος και ειδικά αν είχε τυχόν πάει εκεί με το 12χρονο κορίτσι.

πηγή: news247.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση