ΕΕ: Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Ιταλίας-Γαλλίας και Κύπρου -Τι είπαν για ασφάλεια και Αν. Μεσόγειο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 20:14 ΕΕ: Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας-Ιταλίας-Γαλλίας και Κύπρου -Τι είπαν για ασφάλεια και Αν. Μεσόγειο

Τετραμερής των Υπουργών Αμυνας της Ελλάδας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, της Ιταλίας, Γκουίντο Κροσέτο,της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ και της Κύπρου Χαράλαμπου Πετρίδη πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Συμβουλίου των αρμόδιων Υπουργών στις Βρυξέλλες.

Στην συνάντηση, τονίστηκε η ανάγκη «συντονισμού και συνεργασίας για αντιμετώπιση απειλών και προκλήσεων ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αύξηση των συνεκπαιδεύσεων και ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών» αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Επίσης, επισημάνθηκε η ανάγκη σεβασμού το Διεθνούς Δικαίου, καθώς και της συμβάσης. των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της θάλασσας (UNCLOS).

Η τετραμερής πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού 'Αμυνας, Σεμπαστιάν Λεκορνύ. Στη διάρκεια της τετραμερούς παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της προσφάτως διεξαχθήσης αεροναυτικής ασκήσης (EUNOMIA 3-22) και συζητήθηκε η δυνατότητα να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των συμμετεχουσών χωρών.

πηγή: iefimerida.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση