Αστυνομικός: «Είχαμε εντολή μη εμπλοκής στη δολοφονία Φύσσα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 12:58 Αστυνομικός: «Είχαμε εντολή μη εμπλοκής στη δολοφονία Φύσσα»

Αστυνομικός, μάρτυρας στη δίκη της Χ.Α. επιβεβαιώνει πλήρως τους αυτόπτες της δολοφονίας Φύσσα που λένε ότι οι χρυσαυγίτες έκαναν ανενόχλητοι την επίθεση.

 


«Το κέντρο μας είπε να μείνουμε σε απόσταση από το σημείο της συμπλοκής ....εγώ κατάλαβα ότι δεν έπρεπε να πλησιάσουμε ...πως θα επεμβαίναμε εμείς, οκτώ άτομα, να τα βάλουμε με πενήντα;...δεν γινόταν να τους αποτρέψουμε»  είναι μερικές από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις του νεαρού αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα έλαβε σήμα να πάει στο σημείο της επίθεςης, στην οδό Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

 
 
Φράσεις που αποδεικνύουν, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι κανείς από τους παρόντες αστυνομικούς (δύο ομάδες ΔΙΑΣ) έκανε κάτι για να αποτρέψει την οργανωμένη  επίθεση  που κατέληξε στη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού.

Συν:  Ζητήσατε  να έρθουν ενισχύσεις;
Μαρτ.: Ναι 
Συν.: Σε πόσο χρόνο θα έρχονταν;
Μαρτ: Ανάλογα που ήταν  η ομάδα ...σε πέντε, σε δέκα λεπτά...
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ : «ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ;»
 
 
Οι συνήγοροι του Π.Φύσσα, στις ερωτήσεις των οποίων απαντά ο μάρτυρας, Γ.Ρώτας, έχουν τοποπθετήσει πάνω σε έναν πίνακα χάρτη της περιοχής όπου διαδραματίστηκαν τα επεισόδια, προκειμένου να διερευνήσουν επακριβώς πώς κινήθηκαν όχι μόνο οι δράστες αλλά και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για να επέμβουν.

«Για πενήντα άτομα μας ειπαν, μου φανηκε σοβαρό περιστατικό, γι αυτό και πήγαμε να δούμε. Πάνω στηνΤσαλδάρη συναντηθήκαμε και με την άλλη ομάδα Δίας.
 
 
Οι χρυσαυγίτες ήταν διασκορπισμένοι κατά μήκος της οδού Μελά» ξεκίνησε ο μάρτυρας.

«....Όταν φτάσαμε ενημερώσαμε το κέντρο, δίνοντας την εικόνα, και μας είπαν να παραμείνουμε σε απόσταση να συνεχίσουμε να δίνουμε εικόνα...άκουσα όταν διαβίβαζε αλλος συνάδελφος στο κέντρο ότι υπήρχαν σιδηρογροθιές ...

ΕΡ: Δεν έπρεπε λοιπόν να επέμβετε;
Μ: Να κάναμε ακριβώς τί; Πως θα επεμβαίναμε οκτώ άτομα σε πενήντα;
ΕΡ: Ποιος είναι ο γνωστός χώρος που είπατε την άλλη φορα ότι συνεπλέκετο με τους χρυσαυγίτες ;
Μ:  Αναρχικοί, έτσι μας τους είπε το κεντρο.
ΕΡ: Και τους χρυσαυγίτες πως τους λέτε;
Μ:  Άτομα της Χ.Α. ...οι συγκεντρωμένοι τρεξανε ξαφνικά εγώ δεν έχω καταλάβει για ποιόν  λόγο ...αυτοί γνωριζαν ότι πηγαιναν σε συγκεκριμένο σημείο ...περίμενα ότι θα πήγαιναν επειδή κρατούσαν και μαδέρια να σπάσουν την καφετέρια...από την απόσταση που είμαστε δεν μπορούσα να δώ αν όλοι χτυπούσαν τον Φύσσα , ήταν ένα κουβάρι άνθρωποι, οταν πηγαμε προς τα εκει η ομάδα που ήταν μαζί με τον Ρουπακιά έτρεξε και έφυγε....
ΕΡ:  Ο  Ρουπακιας πως μπορεσε και πηγε στο αυτοκίνητο  αφου έφτασαν 3-4 αστυνομικοι που πιάσαν τον Φυσσα κι όχι αυτόν ;
Μ: -Τον είδαμε που πήγαινε προς το αυτοκινητο και τον βγάλαμε έξω ...το κεντρο μας ειπε να κανουμε προσαγωγή όποιον προσομοιάζαν τα χαρακτηριστικά του με ΧΑ  και έτρεχε.
ΕΡ:  και δεν βρεθηκε κανενας  στο σημείο να προσαχθεί; 
Μ:  δεν ξερω να πω...Θα κυνηγάει κάθε αστυνομικός 5-6 άτομα , ποιον να συλλάβει;
ΕΡ:  Γιατί στον Ρουπακιά δεν διαπιστώθηκε κάκωση στο σώμα του αφού όπως είπατε χτυπιόντουσαν ;
Μ: Προφανώς δεν τις έφαγε, ήταν καλός, προφανώς μπορεί να γνώριζε κάποια πολεμική τέχνη, δεν μπορώ βέβαια να ξέρω πόσες κλοτσιές και μπουνιές έφαγε ο Ρουπακιάς.
ΕΡ:  Από τη στιγή που όπως είπατε φοβηθήκατε εσείς με πιστολια,οπλοπολυβόλο και αλεξίσφαιρα ο Φύσσας και οι φίλοι του τι έπρπε να κάνουν ;
Μ: ...Αν δεν φοβάσαι θα κάνεις βλακεία
ΕΡ: Γνωρίζετε αν υπήρχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ αποσπασμένοι στην φρουρά του κατηγορουμενου βουλευτή Κούζηλου;
Μ: Δεν γνωρίζω.
 
 
Ο ασύρματος της Χ.Α.
 
Στη συνέχεια, συνήγορος της πολιτικής αγωγής ζήτησε απο τον μάρτυρα να αναγνωρίσει απο φωτογραφία, που συμπεριλαμβάνεται στο σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη, τι κρατούν άτομα της ΧΑ σε διάφορες δράσεις τους.
 
Ο μάρτυρας είπε πως πρόκειται για ασύρματο, στοιχείο που στηρίζει, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Από την πλευρά της υπεράσπισης , ο Τ. Μιχαλόλιας, συνηγορος του Ν.Μιχαλολιάκου, σχολίασε πως  θα έπρεπε να να ζητηθούν φωτογραφίες και από  τη δράση του ...ΠΑΜΕ.
 
newsit.gr
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση