Λογαριασμοί ρεύματος - Σκρέκας: Στα 840 εκατ. ευρώ η επιδότηση τον Ιανουάριο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022 09:53 Λογαριασμοί ρεύματος - Σκρέκας: Στα 840 εκατ. ευρώ η επιδότηση τον Ιανουάριο

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Ενέργειας.

Τις κρατικές επιδοτήσεις του Ιανουαρίου στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργεια, Κώστας Σκρέκας. Οι σημερινές ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις για τον Ιανουάριο έρχονται μετά από μια ιστορική απόφαση στην ΕΕ για την ενεργειακή κρίση, για την επιβολή ενός οριζόντιου πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις του.

Το συνολικό ποσό επιδότησης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανέρχεται στα 840 εκατ., ευρώ, διπλάσιο από αυτό τον Δεκέμβριο, τόνισε.

Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας ανεξαρτήτως παρόχου, η κλιμακωτή επιδότηση διαμορφώνεται ως εξής:

  • έως 500 κιλοβατώρες: 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες: 280 ευρώ ανά μεγαβατώρα , τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • πάνω από 1.001 κιλοβατώρες 190 ευρώ ανά μεγαβατώρα
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 378 ευρώ /MWh

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους θα δώσει μια οριζόντια επιδότηση που θα ανέλθει σε 20 ευρώ ανά θερμική MWh.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση