Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ - Ανακοινώνεται από τον Κ.Μητσοτάκη στις 10:30

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 10:05 Η Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ - Ανακοινώνεται από τον Κ.Μητσοτάκη στις 10:30

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη θα είναι η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 10:30 στα γραφεία του κόμματος.

Στις πρώτες έξι εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες. Η κυρία Αγαπηδάκη θα είναι η επικεφαλής, ενώ σε επίσης εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου.

Το 2013 ίδρυσε την πρώτη της κοινωνική επιχείρηση «Code it Like a Girl», που στόχο είχε την εκπροσώπηση των γυναικών σε τεχνολογικούς κλάδους. Το 2019 ίδρυσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών «Υπέροχες Γυναίκες», όπου σήμερα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο να ενδυναμώσει τις γυναίκες δημιουργώντας δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Η τρίτη γυναίκα παραμένει έκπληξη, η οποία θα αποκαλυφθεί στις 10:30.

Σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ως εκπρόσωπος των αποδήμων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο γ.γ. Καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

Μάλιστα, ο κ. Σταμάτης θα βρίσκεται στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, με τον συμβολισμό να είναι ιδιαίτερο, καθώς πρόκειται για ένα στέλεχος με έντονο κοινωνικό έργο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους εξαρτημένους και τους άστεγους.

Ποιοι θα μπουν στις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, σε μη εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ θα βρίσκεται και η πρώην μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου.

Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από την περιφέρεια που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό, με τη μία από τις δύο να είναι η Μαρία Δοΐλη-Διαμαντοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι.

Ο Ακης Σκέρτσος φωτογράφισε Αγαπηδάκη για επικεφαλής του επικρατείας της ΝΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος μιλώντας στο OPEN και ερωτηθείς για το πρόσωπο που θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

«Θα είναι μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, θα είναι γυναίκα και θα σηματοδοτεί την έμφαση που δίνουμε στο πρόγραμμά μας για θέματα Υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκέρτσος.

Η κυρία Αγαπηδάκη είναι από τις 24/11/2019 Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και από το 2021 γγ Δημόσιας Υγείας. Η κυρία Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα. Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων. Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση