«Χτυπούσαν ό,τι έβρισκαν» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες από την φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023 11:13 «Χτυπούσαν ό,τι έβρισκαν» - Σοκάρουν οι μαρτυρίες από την φονική επιδρομή των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αυτόπτης μάρτυρες περιγράφουν τις στιγμές που βίωσαν, στο “ντου” των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

Σκηνές τρόμου περιγράφει ένας αυτόπτης μάρτυρας της επιδρομής που έγινε από χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, το βράδυ της Δευτέρας (07.08) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Ήμασταν σε καφετέρια εγώ με άλλους τρεις φίλους. Πίναμε καφέ και μας ενημέρωσε το παλικάρι που έχει την καφετέρια ότι έρχονται κάποιοι για να κάνουν φασαρία. “Σηκωθείτε και φύγετε. Θα κλείσουμε και εμείς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος”, μας είπε», ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητό μου, είδα από τη γωνία ότι ερχόντουσαν πολλά άτομα που κρατούσαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα που γυάλιζαν. Κατάλαβα ότι δεν θα προλάβαινα να φτάσω στο όχημά που γύρισα να φύγω. Το άφησα. Έσπασαν το μπροστά και το πίσω παρμπρίζ. Δεν χτυπήσαμε εμείς, αλλά άκουσα ότι έχουν χτυπηθεί άλλοι άνθρωποι. Αμαρτία από τον θεό! Πάλι καλά πρόλαβαν και έφυγαν, γιατί ήταν και ηλικιωμένοι άνθρωποι στην καφετέρια», κατέληξε.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ιδιοκτήτης μαγαζιού στη Νέα Φιλαδέλφεια, μίλησε στο OPEN και περιέγραψε την άγρια «επιδρομή» των Κροατών χούλιγκαν

«Περίπου 10 παρά, είχα το μαγαζί μισογεμάτο και κάποιος ήρθε και με ειδοποίησε. Ήρθε ένα άτομο της ΑΕΚ και είπε πως θα κάνουν κατέβασμα οι Κροάτες. Μου ‘πε σιγά σιγά να διώξω τον κόσμο», ανέφερε αρχικά.

«Μετά από 10 λεπτά άρχισαν να βάζουν φωτιές. Γύρω στα 200-300 άτομα άρχισαν και τα έσπαγαν όλα. Στο κατέβασμα αρχίζει και αδειάζει το μαγαζί, πετάγανε καρέκλες ο ένας στον άλλο και συναντήθηκαν με 20-30 ΑΕΚτζήδες», τόνισε.

Για τον νεκρό οπαδό της Ένωσης, ανέφερε πως τον «βρήκαν με μαχαιριές και τον μετέφεραν αιμόφυρτο», ενώ «άλλος αιμόφυρτος, Κροάτης, ήταν εδώ μπροστά στο μαγαζί σε άσχημη κατάσταση».

Αναφερόμενος στους χούλιγκαν, τόνισε: «Είχαν άγριες διαθέσεις (…). Χτυπάγανε παντού, ό,τι βρίσκανε. Μισή ώρα κράτησε το συμβάν. Είχαν πολύ άγριες διαθέσεις, είχαν ρόπαλα, ήταν οργανωμένοι». Τέλος, ανέφερε πως «είχε ακουστεί πως θα γίνει».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση