Δολοφονία Φαίης Μπακαγιώργου: Τι ισχυρίστηκαν μητέρα και σπιτονοικοκυρά

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 18:35 Δολοφονία Φαίης Μπακαγιώργου: Τι ισχυρίστηκαν μητέρα και σπιτονοικοκυρά

Ξετυλίγεται όσο περνούν οι μέρες το «κουβάρι» της υπόθεσης της δολοφονίας της Φαίης Μπακογιώργου. Η απολογία μητέρας και σπιτονοικοκυράς, και οι νέες δηλώσεις του πατέρα.

Στο φως έρχονται νέες πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου, υπόθεση για την οποία έχουν οδηγηθεί στη φυλακή η μητέρα της, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά της.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, η αδερφή της Φαίης προχώρησε στην παραδοχή ότι τη σκότωσε επειδή…τη μισούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη -η οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της- εμφανίζεται να ομολόγησε ενώπιον της 15ης τακτικής ανακρίτριας την ανθρωποκτονία τον Οκτώβριο του 2021.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι μόνη της προχώρησε στο έγκλημα, αφήνοντας εκτός ποινικών ευθυνών τόσο τη μητέρα της όσο και τη σπιτονοικοκυρά της. Συγχρόνως, ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης επικαλούμενη ψυχιατρικά προβλήματα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης -κατά πληροφορίες- δεν ταιριάζουν με την ύπαρξη ενός δράστη, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοιχτό το σενάριο της συνδρομής στη δολοφονία και των άλλων δύο κατηγορούμενων.

Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους η μητέρα και η σπιτονοικοκυρά

Στην απολογία τους, οι άλλες δύο κατηγορούμενες, η 53χρονη μητέρα και η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στην ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, η μητέρα και η σπιτονοικοκυρά έμαθαν πως η αδελφή της Φαίης πρόκειται να ομολογήσει τη δολοφονία της στο τμήμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA, η μητέρα της Φαίης στην απολογία της ισχυρίστηκε τα εξής: «Ψάχνω ακόμα να βρω πώς πέθανε η Φαίη. Δεν γνωρίζω πώς. Εγώ ή δούλευα ή πρόσεχα τα παιδιά. Οι κόρες μου τσακώνονταν. Η μικρή έχει νοητική στέρηση. Στις 9/10/21 ετοιμαζόμασταν να πάμε με τα παιδιά βόλτα. Η Φαίη ήταν σε έξαλλη κατάσταση, της είπαμε να έρθει μαζί μας. Η Φαίη σηκώθηκε και έφυγε, τρέχοντας. Η Κ. έτρεξε να την προλάβει και δεν την πρόλαβε. Τελικά δεν πήγαμε. Την επόμενη μέρα, εγώ είχα δουλείες και όταν γύρισα σπίτι συνάντησα την Κ. και την Π. Η Φαίη πολλές φορές έφευγε από το σπίτι αλλά ασυναίσθητα δήλωσα εξαφάνισή εκείνη την ημέρα. Στις 10 Οκτώβρη μου είπαν ότι βρέθηκε νεκρή και έχει γίνει ήδη η ταφή της. Δεν ζήτησα να δω κάτι. Το μόνο που μου είπαν είναι ότι βρέθηκε με ροζ φόρμα και αθλητικά παπούτσια».

Η σπιτονοικοκυρά της Φαίης στην απολογία της ισχυρίστηκε τα εξής: «Η αδελφή της Φαίης πρώτη φορά μας είπε τι έκανε μέσα στα κρατητήρια μόλις μας συνέλαβαν. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν μία αδύναμη οικογένεια. Ρίχνω ευθύνες στον πατέρα της Φαίης».

Από την πλευρά της, η Βίκυ Πρωτογεράκη, δικηγόρος κατηγορουμένων, δήλωσε: «Δεν μπορώ να βρω ποια είναι η αλήθεια και θεωρώ πως δεν μου την έχουν πει όλη. Έμαθα στα κρατητήρια πως ομολόγησε η αδελφή της Φαίης αλλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ιατροδικαστικές. Ψάχνω να βρω τι έχει γίνει. Δεν μπορώ να τους πάρω κουβέντα. Υπερασπιζόμουν πολλά χρόνια τη σπιτονοικοκυρά. Είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζω αυτήν τη κατάσταση. Υπερασπίζομαι τρία άτομα και δεν ξέρω ποια είναι αλήθεια».

Πατέρας Φαίης: «Όλες λένε ψέματα, τα στοιχεία δείχνουν την σπιτονοικοκυρά»

Πάνω σε αυτές τις εξελίξεις ήρθε να τοποθετηθεί ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης. Ο κ. Νίκος Μπακογιώργος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε βέβαιος ότι η μικρή κόρη του «πήρε πάνω» της το έγκλημα για να γλιτώσουν οι άλλες δύο κατηγορούμενες.

«Εγώ αυτό που πιστεύω είναι ότι λένε όλες ψέματα και σε αυτό είμαι απόλυτος, γιατί πάντα έλεγαν ψέματα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρίνω αν πραγματικά την σκότωσε. Πιστεύω ότι όλες λένε ψέματα» είπε ο πατέρας της Φαίης.

«Φώναξα, γιατί με έπνιγε το δίκιο. Πήγαν να πετάξουν το παιδί μου σαν το σκυλί. Δεν το ανέχτηκα, φώναξα. Οι μαρτυρίες πάντως και όλα τα στοιχεία που έχουν μαζευτεί δείχνουν τη σπιτονοικοκυρά» ισχυρίστηκε.

πηγή: news247.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση