Μπουρίνι "χτύπησε" την Αττική - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2024 09:40 Μπουρίνι "χτύπησε" την Αττική - Δείτε εικόνες

Κομμένα δέντρα, σπασμένες κολώνες, ζημιές σε αυτοκίνητα - Ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε φορτηγό στον Πύργο και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε χθες η κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα ξαφνικό μπουρίνι που συνοδεύτηκε με χαλάζι «χτύπησε» και την Αττική με τους δρόμους μέσα σε μερικά λεπτά να μετατρέπονται σε ποτάμια και την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για κοπές δέντρων.

Ενδεικτικός των προβλημάτων που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία ο αριθμός των κλήσεων στην πυροσβεστική που δέχθηκε 95 τηλεφωνήματα για κοπές δέντρων και 40 για αφαιρέσεις δέντρων ενώ δεκάδες ήταν κλήσεις και για απεγκλωβισμό πολιτών από ασανσέρ λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκαν τα βόρεια προάστια ενώ στη Φιλοθέη από τους ανέμους έπεσε μέχρι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε φωτογραφίες:

Είχε προηγηθεί μήνυμα, για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, από το 112 στη Δυτική Ελλάδα και συγκεριμένα στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες - θυελλώδεις ανέμους στην περιοχή τους.

Παράλληλα η αστυνομία είχε θέσει σε ισχύ τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας δικύκλων και φορτηγών στην γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Πύργο

Δύσκολη νύχτα για την Ηλεία και τον Πύργο απο το πέρασμε της κακοκαιρίας στην περιοχή. Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου Νώντας Κυριαζής με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου τόνισε ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση