Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες – Κάηκαν 2.500 στρέμματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 10:20 Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες – Κάηκαν 2.500 στρέμματα

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στα Πιέρια Όρη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες, και θεωρείται -τυπικά- θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο οι πυρκαγιά, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς. Συγκεκριμένα 150 πυροσβέστες με 36 υδροφόρα οχήματα επιχειρούν στο σημείο, με τη συνδρομή εννέα πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντών.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, ο οποίος μίλησε στο OPEN, η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα, τα οποία είναι μεικτό δάσος. «Είναι λίγο παράξενο αυτή την εποχή να έχουμε φωτιά, αλλά δεν είχαμε χειμώνα. Οι οξιές δεν έχουν πάθει σοβαρές ζημιές, στα πεύκα πέρασε η πυρκαγιά έρπουσα και σε κάποια σημεία έγινε επικόρυφη, αλλά δεν έχουν σημειωθεί τεράστιες καταστροφές».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση