Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 19:36 Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά

Το κέντρο της Αθήνας ήταν νωρίτερα απροσπέλαστο από τις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ο σταθμός του Συντάγματος άνοιξε πάλι περί τις 13.45 μμ., ενώ στη συνέχεια άνοιξαν και οι δρόμοι στο κέντρο.

Η τροχαία κατά το enikos.gr, είχε προχωρήσει σε σταδιακό κλείσιμο των δρόμων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα απελευθέρωσαν μπαλόνια στον αέρα, τα οποία ήταν στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας  πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθώνος, ενώ η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κοραή, με αιτήματα, μεταξύ άλλων, αυξήσεις κατά 10% στους μισθούς, επαναφορά των Δώρων και στο Δημόσιο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η αστυνομία εκτιμά ότι στις δύο αυτές πλατείες είχαν συγκεντρωθεί περίπου 3000 άτομα. Το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα μέρα Εργατικής Πρωτομαγιάς, η παγκόσμια εργατική τάξη επιθεωρεί τις δυνάμεις της, μαζικοποιεί τα συνδικάτα της, αλλάζει τους αρνητικούς συσχετισμούς από κάτω μέχρι πάνω, οργανώνει και προωθεί την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με όλα τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: «Και κυρίως οργανώνεται και παλεύει για τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα, όλα τα δικαιώματα, στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια, για όλους τους τομείς της κοινωνικής και προσωπικής ζωής του κάθε εργάτη, της κάθε εργάτριας, του κάθε αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία, του αγρότη, των νέων και των γυναικών».

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρα τα πλοία σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00:01 ώρα τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση