Youth Pass: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαΐου 2024 19:57 Youth Pass: Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου

Στις 15 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο https://vouchers.gov.gr/youthpass  αναφορικά με το voucher” Youth Pass” ύψους 150 ευρώ.

Η προθεσμία αυτή αφορά τους δυνητικά δικαιούχους και στην πλατφόρμα αυτή μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς taxisnet. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δυνητικά δικαιούχος θα πρέπει να έχει εγγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

Μετά την είσοδό του στην Εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, επιλέγει το πιστωτικό ίδρυμα που επιθυμεί για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Youth Pass και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατόπιν της επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας, για να υποβληθεί οριστικά η αίτηση, απαιτείται να πατηθεί το πλήκτρο «Υποβολή» στο κάτω μέρος της σελίδας της αίτησης.

Φυσικά, είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεως για το Youth Pass και μέσω ΚΕΠ. Σημειώνεται δε πως η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.

Υπενθυμίζεται  πως δικαιούχοι του Youth Pass είναι  οι πολίτες που έκλεισαν τα 18 τους έτη από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2023,είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας αλλά θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλλει και την φορολογική τους δήλωση.

Διευκρινίζεται  πως εάν κάποιος νέος πολίτης δεν υποβάλει την αίτησή του για το Youth Pass όταν είναι 18 ετών, τότε μπορεί να το κάνει όταν συμπληρώσει τα 19 έτη και να λάβει το voucher  μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά

Τι πρέπει να γνωρίζετε
Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι του voucher θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής για το Youth Pass” :

Η χρήση
Οι δικαιούχοι του  YouthPass θα μπορούν να εξαργυρώσουν το voucher  σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Οι πληρωμές
Προς τα τέλη Μαΐου αναμένεται να δοθούν τα ποσά του Youth Pass στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Πηγή: enikonomia.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση