Παύλος Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024 20:51 Παύλος Μαρινάκης: Ο διάλογος με την Τουρκία έχει οφέλη γιατί ακούγονται οι ελληνικές θέσεις

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα το απόγευμα της Δευτέρας (13.5.240 αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε στο Live News ο Παύλος Μαρινάκης και σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κάθε πράξη του διαλόγου επιβεβαιώνει πως ο διάλογος έχει θετικά και για τις δύο χώρες. Το καλό είναι πως ακούγονται οι θέσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή. Ακούστηκε και η θέση της Ελλάδας για τη Μονή της Χώρας».

«Ο δεύτερος λόγος που έχει οφέλη είναι πως έχουν εκμηδενιστεί οι παραβιάσεις και έχει βοηθήσει αυτή η νέα κατάσταση στην καλύτερη διαχείριση της επίλυσης ενός πολύ μεγάλου ζηήματος που είναι το μεταναστευτικό. Υπάρχει εκμηδενισμός στον Έβρο και στο Αιγαίο», υπογράμμισε.

«Το ξαναλέω, διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει: «Η μεγάλη εικόνα είναι πως η Ελλάδα του 2024 δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα μέχρι το 2019. Το πιο βασικό είναι πως η Ελλάδα έχει κερδίσει από αυτό. Τα οφέλη είναι απτά».

}

«Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν είναι κοντά η μέρα που θα φτάσουμε σε σημείο να επιλύσουμε τα θέματα με την Τουρκία. Το μεγαλύτερο όφελος του διαλόγου είναι η διατήρησή του. Θα διατηρηθεί η διευκόλυνση με τη βίζα. Φαίνεται πω αποδίδει στα πρώτα 10 νησιά που έγινε. Εξετάζουμε το οτιδήποτε κατόπιν συνεννόησης.  Φαίνεται ένα καλό κλίμα. Συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

«Ανιστόρητη η δήλωση της προέδρου της Β. Μακεδονίας»

«Αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η Ελλάδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο. Ακούσαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει μία ανιστόρητη δήλωση. Εμείς ήμασταν αντίθετοι της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο πρωθυπουργός είχε προετοιμάσει όμως πως θα τηρήσει την συμφωνία εάν εκλεγεί. Κάτι που φαίνεται πως δεν κάνουν οι άλλοι. Πάνω από όλα είναι τα συμφέροντα της χώρας μας. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση